Pitali smo Zagrepčane treba li kažnjavati pokazivanje srednjeg prsta. Svašta smo čuli

Foto: Index Video

Prije nekoliko dana muškarac iz Pakraca uhićen je jer je na ulici u više navrata pokazivao srednji prst poznaniku, te mu prijeti kazna od 700 do čak 4000 eura ili 30 dana zatvora. Neobičan slučaj privukao je pažnju javnosti, stoga smo pitali Zagrepčane misle li da su takve kazne primjerene.

"To je malo nehumano"

Jedan mladić smatra da se pokazivanje srednjeg prsta ne bi trebalo kažnjavati na takav način. "To je malo nehumano, mislim da su tu mogle biti neke opomene, ako je već moralo doći do toga. Nisam za to da se to kažnjava", rekao je i dodao da se u Hrvatskoj, s druge strane, pravi kriminal ne kažnjava.

"Svi ti koji nas kažnjavaju, i ne kažnjava se njih, jer oni rade duplo gore stvari od nas", zaključio je mladić.

@index.hr "Svi ti koji nas kažnjavaju, ne kažnjava se njih jer oni rade duplo gore od nas." #hrvatska #zagreb #kazne #indexhr #fyp #foryoupage #foryou ♬ original sound - Index.hr

"To je samo glupost"

Da se takve stvari ne trebaju kažnjavati, smatraju i druga dvojica mladića. "To je samo glupost", rekao je jedan. "Mislim da se bilo kakvo kažnjavanje zbog iznošenja svog mišljenja ili nekog javnog govora ne bi trebalo kažnjavati", rekao je drugi. Naveli su i stvari koje smatraju da treba kažnjavati.

"Neki pijanci, vani na stanicama. Ne mislim na beskućnike, oni mi ne smetaju", rekao je jedan. "Mislim da bi se trebalo poraditi na zakonima poput kojem roditelju pripadne dijete kada se roditelji rastanu i mislim da bi se to isto trebalo kažnjavati da, ako si se oženio i dobio dijete, pa se onda rastaviš to je jako štetno za dijete. I plaćanje alimentacije se treba bolje regulirati", dodao je drugi.

@index.hr "Mislim da bi se trebalo kažnjavati da ako si se oženio, dobio dijete pa se rastanete." #kazna #hrvatska #fyp #foryou #foryoupage #indexhr #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Država nam je za k*rac"

Jedna djevojka također smatra da se to ne bi trebalo kažnjavati. "Mislim da je to totalno apsurdno. Mislim da bi se trebali bolje provoditi naši zakoni jer nam je država za k*rac", rekla je djevojka.

@index.hr "Mislim da bi se trebali provoditi malo bolje naši zakoni jer nam je država za ku*ac." #hrvatska #zakon #foryoupage #foryou #fyp #indexhr #kazne ♬ original sound - Index.hr

"Ako pokaže policiji, treba biti kažnjen"

Jedan muškarac smatra kako bi kazna trebala ovisiti o situaciji. "Ako pokaže policiji, apsolutno treba biti kažnjen. Ako je pokazao ženskoj osobi, treba biti uhićen, ako je vrijeđao žensku osobu, isto tako. Što se tiče ovog, zavisi koliko ima godina. Ako osoba ima preko godina, radi se o nepoštovanju starije osobe. Ako ima manje od 30, što sad. Ako su ljudi generacijski tu negdje, naravno da je to smijurija", rekao je.

"Mislim da je Hrvatska ok, uredna zemlja. Imamo sasvim normalne zakone. Mislim da nam je apsolutno sve ok", dodao je.

@index.hr Treba li kažnjavati pokazivanje srednjeg prsta? #hrvatska #foryou #indexhr #kazne #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

"Treba kažnjavati abortuse, ubojstva i promoviranje homoseksualizma"

Jedan mladić slaže se da treba kazna, ali smatra i da treba imati milosti. "Ja mu ne bih naplatio toliku kaznu, dao bih mu milost, ali bih mu dao neku simboličnu kaznu, da sljedeći put ne napravi takve stvari. Jer ako smo kršćani, Gospodin nas poziva da ljubimo svoga bližnjega kao sebe samoga", rekao je mladić i otkrio koje bi se stvari trebale kažnjavati.

"Abortusi koji se rade, ubojstva i promoviranje homoseksualizma. Jer ja sam kršćanin, a Biblija stalno govori protiv toga", rekao je mladić.

@index.hr "Abortusi koji se rade, ubojstva i promoviranje homoseksualizma jer ja sam kršćanin." #kazne #hrvatska #indexhr #foryoupage #fyp #foryou ♬ original sound - Index.hr
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.