Pitali su siromašnu djecu što žele za Božić, odgovori mame suze na oči

Foto: Facebook

NEPROFITNA korporacija Things of My Very Own, Inc koja pomaže djeci u kriznim situacijama odlučila je siromašnoj djeci omogućiti da za Božić dobiju poklone koje žele. 

Osnivačica i direktorica kompanije Rayn Boncie za Bored Pandu je ispričala kako je i sama živjela u dječjem domu te se, nakon što je vidjela vršnjakinju u premalenoj odjeći koja ju je toliko stiskala da je imala ozljede, zarekla da će kad odraste pomagati djeci koja se nađu u teškim životnim situacijama. 

"Jednom su mi, dok sam živjela u domu, dali papir da napišem što želim za Božić, a ja sam samo htjela vidjeti svoju mamu. Bila sam toliko tužna da nisam htjela ispuniti papir, mislila sam da nikog nije briga za mene. Tjedan dana prije Božića dobila sam vrećicu proizvoda za njegu kose. Dugo sam čuvala tu vrećicu jer me podsjećala da je nekom na svijetu stalo do mene. Netko se potrudio da dobijem poklon iako nisam napisala što želim", ispričala je. 

Ovo je treća godina zaredom da njena organizacija osigurava da i najsiromašnija djeca dobiju božićne poklone. Podijele im papire na kojima trebaju napisati osnovne informacije o sebi i što bi voljeli dobiti, a zatim pronađu sponzore koji će im to omogućiti. 

"Sponzore podsjećamo koje su stvari u životu bitne i da su ta djeca ljudi poput njih samih koji samo žele da ih netko voli", kaže Rayn.

Njihove želje su prilično skromne. Trogodišnja djevojčica rekla je da joj je potrebna topla odjeća i dječja kupka, a da bi željela igračku ponija. 

Šesnaestogodišnjak je otkrio kako ih je tata napustio i kako mu je potrebna odjeća da bi našao posao i tako pomogao mami. Njegova želja su tenisice Nike. 

Jedanaestogodišnji dječak napisao je da nema prijatelje jer ima mentalnih problema. Zatražio je donje rublje i čarape, a želio bi dobiti igračku pištolj. 

Curica od tri godine iz obitelji beskućnika rekla je da joj trebaju čizmice i topla odjeća, a voljela bi dobiti lutku. 

Sedmogodišnjak je otkrio da mu treba veliki jastuk, a poželio je poklon ne za sebe nego za baku jer je "ona dobra". 

Trinaestogodišnja djevojčica čija je obitelj izgubila dijete u požaru zamolila je sredstva za osobnu higijenu, hranu i čizme, a za poklon želi bilo što na temu mačaka. 

Petogodišnjaku koji čeka na transplantaciju bubrega potrebna je odjeća za snijeg, čizme, cipele, donje rublje, pidžama, set za kupanje i hrana. Poželio je nešto na temu Grincha i autiće.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.