Pitta prozivaju zbog filma o Weinsteinu: "Licemjeran je, sve je znao"

Foto: EPA

BRADA PITTA javnost optužuje da je licemjeran jer je kao izvršni producent radio na filmu She Said. Angažman u filmu o zločinima Harveyja Weinsteina glumac je prihvatio nakon što ga je Jolie optužila za zlostavljanje, a s moćnim producentom u više je navrata surađivao, iako je znao kako se ponaša prema ženama u Hollywoodu, piše BuzzFeed.

Prva žena koja se Pittu obratila s optužbama protiv Weinsteina bila je njegova tadašnja djevojka, Gwyneth Paltrow. U priči za New York Times iz 2017. godine, Paltrow je navela da ju je Weinstein 1996. godine pozvao u hotel na radni sastanak te da je stavio ruke na nju i predložio "da odu u spavaću sobu na masažu".

Pitt se nakon Paltrowinih optužbi suočio s Weinsteinom

Gwyneth je za taj incident ispričala Pittu, koji je za Times potvrdio da se suočio s Weinsteinom na premijeri filma i rekao mu da je više ne dira. "Samo sam želio biti siguran da se više ništa neće dogoditi, jer je Paltrow namjeravala snimiti još dva filma s Weinsteinom", rekao je Pitt novinarima 2019. godine.

Međutim, to ga nije spriječilo da se pojavi u filmovima koje distribuira Weinsteinova tvrtka, uključujući hit Inglorious Bastards iz 2009. godine. Pritom izvor blizak Pittu tvrdi da je glumac imao minimalan kontakt s Weinsteinom tijekom produkcije te da je film bio nastavak njegova rada s redateljem Quentinom Tarantinom, koji je u to vrijeme sve svoje filmove distribuirao preko Weinsteina.

 

Nakon Paltrow, istu je priču čuo i od Jolie

Osim Paltrow, Pitt je za Weinsteinove postupke saznao i od bivše supruge Angeline Jolie. U istom članku za New York Times iz 2017. koji je razotkrio Paltrowinu priču, Jolie je rekla da je u mladosti imala neugodno iskustvo s  Weinsteinom te da je zbog toga odlučila da više nikada neće raditi s njim. Zbog toga je, primjerice, odbila angažman u filmu Avijatičar iz 2004. godine.

"Bilo je to nešto od čega sam morala pobjeći. Držala sam se podalje i upozoravala ljude na njega. Sjećam se da sam rekla Jonnyju, mom prvom mužu, da proširi vijest drugim dečkima - da ne dopuštaju djevojkama da idu same s njim. Nikad se više nisam družila niti radila s njim. Bilo mi je teško kad je Brad to učinio", otkrila je Jolie lani za The Guardian.

Pitt je, naime, od Weinsteina tražio da bude producent filma Ubij ih nježno iz 2012. godine.

Jolie Pitta optužila za zlostavljanje

Osim zbog suradnje s Weinsteinom, Pitta se optužuje da je licemjeran i zato što postoje optužbe da je 2016. godine, prije nego što je Jolie podnijela zahtjev za razvod, fizički i verbalno napao glumicu i njihovu djecu.

Pitt je jednom prilikom navodno zgrabio Jolie za glavu i tresao je, a zatim ju je zgrabio za ramena, protresao i gurnuo u zid. Potom je zalio alkoholom Jolie i njihovu djecu te počeo daviti jedno dijete, a drugo udario u lice.

Pitt je opovrgnuo optužbe, a FBI je u konačnici odustao od istrage. Jolie je u kolovozu zbog takve odluke podnijela tužbu.

Tviteraši bjesne zbog njegovog angažmana u filmu She Said

Radnja filma She Said prati novinarke New York Timesa koje su prve objavile priču o Weinsteinu, a izvor blizak Pittu tvrdi da glumac ima svako pravo pojaviti se u ulozi izvršnog producenta jer je jedan od rijetkih ljudi u Hollywoodu koji se suprotstavili Weinsteinu. No tviteraši se ne slažu s takvim stajalištem.

"She Said je revolucionarni film koji razotkriva optužbe za seksualno zlostavljanje protiv Harveya Weinsteina, a producira ga Brad Pitt. Pitt je nastavio raditi s Weinsteinom nakon što je navodno maltretirao Gwyneth Paltrow (bivšu djevojku) i napastovao Angelinu Jolie (bivšu suprugu). Ironično", napisala je na Twitteru Charlotte Proudman.

"Mislim da je vrijedno spomenuti da je ovaj film producirao Brad Pitt, koji je bio svjestan optužbi protiv Harveya (suočio se s njim 1995., prema Gwyneth Paltrow) i nastavio raditi s njim nakon toga", piše u objavi jednog tviteraša, a drugi korisnik komentira: "Sam Pitt također je u ovom trenutku poznat kao zlostavljač. Totalni nered".

Weinstein, koji je nijekao da je imao seksualne susrete bez pristanka, osuđen je u New Yorku u ožujku 2020. na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnih napada u koje su uključene dvije žene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.