Pjesma koja nije ni službeno objavljena postala jedna od najpopularnijih na svijetu

Foto: EPA

PJESMA koja još nije objavljena na streaming servisima trenda na TikToku te je postala jedna od najpopularnijih pjesama trenutno. Da, zaista.

Riječ je o pjesmi You're Losing Me megapopularne Taylor Swift.

@taylorsloverx THE BRIDGE #taylorswift #yourelosingme #lyrics #midnights #tilthedawn ♬ youre losing me by taylor swift - urlosinme

Kako je sve krenulo?

Swift je ranije objavila da će ovih dana objaviti nova izdanja svog najnovijeg albuma Midnights. Među tim izdanjima najavljeno je i jedno koje su mogli kupiti samo fanovi koji su se pojavili na njenom koncertu u East Rutherfordu, na stadionu MetLife. Na tom izdanju (i samo na tom izdanju) nalazi se pjesma You're Losing Me koju Swift nije pustila ni u jednom drugom obliku.

Dakle, pjesmu su mogli dobiti samo oni koji su kupili fizičku kopiju na stadionu u East Rutherfordu. No, naravno, nije završilo baš tako.

@travelingnurse This has destroyed my crops and i will not survive the winter. Count your days, Joe #taylorswift #yourelosingme ♬ youre losing me by taylor swift - urlosinme

Odmah nakon koncerta na TikToku su se počeli pojavljivati audiozapisi pjesme koju mnogi fanovi Taylor Swift već nazivaju jednom od njenih najboljih i najtužnijih pjesama. Pjesma je ubrzo preplavila TikTok te počela trendati, zvuk sa stihovima pjesme preplavio je tu društvenu mrežu, a pojavili su se i "filteri" koji uključuju stihove. Snimke s pjesmom u pozadini imaju i po milijun pregleda.

Tako je pjesma koja službeno još nije ni objavljena za šire mase postala jedna od najpopularnijih pjesama svijeta.

@tayreputationgirl You’re Losing Me Bridge #taylorswift #swifttok #yourelosingme #midnightsthetilldawnversion #midnightstaylorswift #lyricsvideo #lyricstaylorswift #swifttokbr #fyp #viral ♬ Karma (feat. Ice Spice) - Taylor Swift

Priča o njenom životu?

U stihovima koji govore o propasti jedne veze obožavatelji su ubrzo prepoznali priču iz Taylorina života, odnosno priču o propasti njene veze s glumcem Joe Alwynom, što je izazvalo još veću euforiju. Pjesmu su počeli uploadati na streaming servise, a iako se Taylorin tim trudi da objave vrlo brzo i nestanu s istih, to ne sprječava fanove da je iznova uploadaju. 

@jswiftt13 You’re Losing Me 💔 #taylorswift #midnights #erastour #yourelosingme #taylorswiftedit #swifttok #tsmidnights #taylornation #fyp ♬ YoureLosingME TS - Erica

Swift i Alwyn bili su u vezi od 2016. do 2023. godine, a vijest o prekidu doznala se početkom travnja. Swift je Alwynu posvetila dva svoja albuma - Reputation i Lover, a zajedno su radili na još dva albuma, Folklore i Evermore. Mnogi od njenih najvećih hitova govore o tijeku njihove veze pa su njeni obožavatelji (koji sebe nazivaju "swiftieji") jedva dočekali pjesmu koja, čini se, govori o razlozima prekida.

"Ne mora svaki prekid imati negativca i heroja, veza je samo završila, razišli su se, ljubav je nestala i to je to", pišu sad mnogi na društvenim mrežama.

Eras Tour

Taylor Swift trenutno je na turneji Eras Tour na kojoj izvodi svoje najveće hitove od početka karijere dosad. Turneju je započela na stadionu State Farm, gdje je održan i ovogodišnji Super Bowl. Na koncertima koji traju tri i pol sata izvodi 44 pjesme te nastupa na svim najvećim američkim stadionima. Na prvom se okupilo 80 tisuća ljudi.

Glazbeni kritičari diljem svijeta Swift nazivaju najvećom glazbenicom našeg vremena. "Taylor Swift je glazbena industrija", pisali su mnogi, a u prilog tome govori i činjenica da su se na jednom njenom koncertu samo ispred stadiona pojavile tisuće ljudi bez ulaznica. Svi su oni čitavu večer, tijekom trajanja koncerta, uglas pjevali s Taylor, iako nisu mogli prisustvovati koncertu.

Kada su karte tek puštene u prodaju, srušila se platforma Ticketmaster, a dio obožavatelja podnio je i zajedničku tužbu protiv platforme jer im je, kako tvrde, "uskratila mogućnost da dođu do karata". Karte su se prodavale i po 33 tisuće eura po osobi.

Datumi europskog dijela turneje još nisu objavljeni.