Pjesma protiv pobačaja izazvala niz reakcija: Od "prava na život" do "nevjerojatnog licemjerja"

Screenshot: Youtube

NOVA pjesma "Želim živjeti" izazvala je niz iz rekacija. Riječ je o pjesmi benda Emanuel u kojoj su im se pridružila neka od najpoznatijih imena hrvatske glazbene scene, a uz Shortyja tu su Nina Badrić, Ivana i Marija Husar, sestre Palić i Alan Hržica.

Pjesma "Želim živjeti" posvećena je svakom začetom djetetu i darovana na raspolaganje inicijativi "40 dana za život". Pjesma je izazvala niz rekacija, a sktivni su bili i naši čitatelji na Indexu kao i na našoj Facebook stranici koji su se uključili u debatu "za" i "protiv". 

Pjesma su posvetili svakom začetom djetetu.

Posted by Index.hr on Tuesday, February 2, 2016


"Svaka čast, prelijepa pjesma u današnje vrijeme nosi neprocijenjivu poruku svima posebno onima koji još nisu shvatili da je abortus UBOJSTVO nevinog, nemoćnog ljudskog stvorenja a svako stvorenje ima pravo na život... koliko mi bježali od toga život traje od začeća do smrti i nitko nema pravo oduzeti ga! Još jednom bravo za svaki glas i svaku notu... Anđeli su uz vas", poručila je jedna čitateljica, dok su drugi imali i druga mišljenja.

"Licemjerje je nevjerojatno kod nekih ljudi. Sestre Husar dok su bile mlade i napete na koncertima su nastupale u seksi rublju, u videospotovima gurale svoje obline u prvi plan kadra. Zatim, nakon nekoliko godina, opa, pronašle su Isusa pa im više ništa osim toga nije seksi niti kul. Shorty je reper koji ni sam ne zna o čemu bi repao, jer je ideološki na strani onih protiv kojih se reperi uobičajeno bore. Alen Hržica je bivši "wannabe" kakvih u Hrvatskoj imamo ionako previše i u sadašnjosti. Sestre Palić i Manuel su doista kopija svega onoga što u Americi čini "white rock", moramo li baš sve kopirati? Jedino ne znam što je ovo trebalo Nini Badrić? (Ako je lova, onda je jadno. Ako je iz uvjerenja, onda džaba sva ona priča o emancipaciji). U Americi ima ljudi koji se bave "Pro life" glazbenim žanrom i jako dobro zarađuju", jasno je podijelio svoje mišljenje naš čitatelj.

"Svaka osoba na kugli zemaljskoj bi "MORALA" imati pravo da odlučuje o tome šta je najbolje za nju,(poštivajući zakon) pogotovo trudnice u ovom slučaju. Strašno je da bilo koja udruga, inicijativa, pokret, vjerska zajednica mogu donositi odluke umjesto onih koji jedini imaju pravo na to. Zadirući u najosjetljiviji dio intimnosti (u ovom slučaju žena) pokazujemo koliko smo zapravo neosjetljivi za temeljne demokratske vrijednosti a to je pravo na odluku", poruka je čitatelja.

Pravo na pobačaj nije pitanje koje ima jedan odgovor, tako da se debata očito i dalje nastavlja. 

 

Pročitajte više