Plazibat se snimao kako moli na aramejskom. Komentari: "Prostitucija vjere za lajk"

Foto: Instagram

Najuspješniji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat na društvenim je mrežama objavio video u kojem se moli.

"Oče Naš na aramejskom kako ga je naš Isus molio🙏🏼Želim Božji blagoslov svima. Ameyn🤍 (Ima sam potrebu ovo snimit)", napisao je Plazibat uz video u kojem moli na aramejskom jeziku usred maslinika. U komentarima se oglasio triljski treper Grše, njegov prijatelj, uz čiju je pjesmu Prvak znao i ulaziti u ring, koji mu je ostavio emotikone srca. Ipak, nisu svi bili oduševljeni Plazibatovom objavom kao Grše.

>>Grše šokirao objavom o Eurosongu: Prije ove krave bia je lik sa sotonističkim znakom

"Kakva prostitucija vjere zbog lajka na Instagramu, jer naravno Oče naš na hrvatskom zvuči previše glupo za objavu na Instagramu pa ajmo od svete molitve pravit influencerske fore", "Lijepo ali i bespotrebno preseravanje, radije oženi curu pa da ne živite u grijehu više. Acta non verba", "Bilo bi super da nakon ove objave više ne psuješ u ostalim objavama", "Što bi Isus mislio o barbarskom sportu kojim se baviš?", pitali su ga u komentarima.

Je li Plazibat pogodio jezik?

Tijekom prvog stoljeća na području gdje je, prema predajama, živio Isus postoje dokazi da su bila u uporabi četiri jezika: aramejski, hebrejski, grčki i latinski.

Verzije aramejskoga govorile su se u dijelovima današnjih Iraka, Sirije, Libanona, Izraela, Jordana, Palestinskih Autonomnih Područja, Kuvajta, Sjevernog i Istočnog dijela Arapskog poluotoka i, u manjoj mjeri, dijelovima jugoistočne i južne središnje Turske te sjeverozapadnog Irana.

Aramejski jest prema tvrdnjama nekih povjesničara bio jezik Isusa Krista koji je govorio galilejskim dijalektom. Ipak, drugi tvrde da se u molitvama služio hebrejskim, tako da je to do danas ostalo nerazriješeno.

"U borbu ne ulazim ako se ne čujem sa svojim svećenikom"

Plazibat, inače otac šestogodišnjeg sina koji živi s majkom, redovito ističe važnost vjere u svom životu. 

"Kada sam u Hrvatskoj, nastojim ne propustiti nedjeljnu misu, ali i ispovjediti se što češće. A otići ću na ispovijed i prije borbe. Na borbu mi obvezno dođe svećenik, i prijatelj, don Josip Ulić Mrvica. On mi dođe na svaki meč, a drugi prijatelj mi je don Ivan Terze i oni su ti koji me drže normalnim. U meč ne ulazim ako se prije borbe telefonski ne čujem s Terzom. A dan prije borbe se pričestim. Meni je to bitno", rekao je u jednom intervjuu za Večernji list.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.