Počela se reprizirati krimi serija koja Hrvatsku prikazuje kao srednjovjekovnu zabit

Screenshot: Doma TV

KRIMI serija Blue Bloods ovih se dana ponovno počela prikazivati na Domi TV. Ono što je kod ove serije zanimljivo jest da se u nekoliko epizoda spominje Hrvatska, ali ne baš u pozitivnom kontekstu.

U jednoj epizodi policija je tragala za kriminalcem Kirilom Farkašem, koji je pričao engleski s izraženim ruskim naglaskom.

Nakon što policija uhiti Kirila, govore mu da će ga izručiti u Hrvatsku, u zemlju, kako se u seriji tvrdi, u kojoj je novinarima zabranjeno doći na sud i pratiti suđenje te u kojoj su na suđenju prisutni samo sudac i krvnik.

Serija spominje i Bandića

U jednoj epizodi spominje se ime pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. "Ja sam Davor Vlašić, a ovo je Nikola Čačić. Iz Zagreba smo", govore policajci koji su se prerušili u Hrvate kako bi nasamarili osumnjičenog koji je Hrvat.

Na ovu rečenicu osumnjičeni odluči provjeriti laže li ovaj dvojac. "Tko je gradonačelnik Zagreba?" pita ih, a oni odmah odgovaraju: "Milan Bandić."

Serija, inače, prati život obitelji Reagan, čija je glava obitelji policijski načelnik Frank Reagan, kojeg igra Tom Selleck, najpoznatiji po ulozi kultnog Thomasa Magnuma. Njegova kći Erin je pomoćnica okružnog tužitelja, a sin Danny je viši detektiv. Serija se prvotno prikazivala na CBS-u, i to od rujna 2010. godine.