Pogledajte kako legendarni Zagi izgleda 30 godina kasnije, dobio je i dva sina

Foto: Retroteka/Nedeljko Dragić

OD ZAGREBAČKE Univerzijade prošlo je 33 godine, a mnogima je u sjećanju ostao upravo lik Zagija, vesele maskote s Univerzijade. 

Sljemenska vjeverica s repom duginih boja postala je pravi hit, a kako bi Zagi izgledao 30 godina kasnije, pokazao je njegov auto Nedeljko Dragić novim crtežom. Na njemu su se 50-godišnjem Zagiju pridružila i dva njegova sina blizanca Gagy i Zagec od kojih svatko fura svoj stil. 

Crtež je osvanuo na Facebook stranici Retroteka, a administrator Igor Novaković otkrio je kako je došlo do ove ilustracije. Objasnio je kako je crtež nastao prije tri godine kad je kontaktirao Dragića s molbom da mu nacrta Zagija za izložbu povodom 30. godišnjice Univerzijade. 

"Pripremao sam izložbu i stupio s njim u kontakt te ga zamolio da mi proba nacrtati Zagija 30 godina kasnije... Zamislite sad ovo, kaže gospodin od 80 godina 'znate, nisam dugo crtao, nemam pribor, u Minhenu sam i liječim se, idem na operaciju oka...'", piše Igor.  

Par dana kasnije ipak ga je iznenadila poruka i crtež. 

"Poštovani, šaljem vam skicu koja je zbog kratkoće vremena nastala na dan (i na dan poslije) moje operacije desnog oka uz pomoć samo lijevog oka. Nisam mogao, kao što ste željeli, nacrtati ZAGIJA starijeg za 30 godina, a da usput ne ispričam i neku priču...Ona je jasna pogledom na crtež... Nedeljko Dragić, München 27.11.2017.", stoji u objavi. 

Malo je reći da je ekipa u komentarima pokazala veliko oduševljenje crtežom i pričom. 

"Care, ovo je raritet, unikat, jedinstveni predmet", "Najbolja objava i priča do sad", "Ovo je vrh", "Kako je ovo doooobro, sav se naježih", "Pa ovo je genijalno", nizali su se komentari. 

Posjetite Facebook i Instagram Retroteke i vidjet ćete mnoštvo predmeta koji će vas odmah vratiti u djetinjstvo.

Pročitajte više