Pogledajte malo morsko "čudovište": Meksički ribar pronašao morskog psa kiklopa

MEKSIČKI ribar Enrique Lucero Leon nemalo se iznenadio kada je, čisteći utrobu ženke morskog psa koju je ulovio u Kalifornijskom zaljevu, unutra pronašao njenog mladunca kiklopa.

Zametak dug 56 centimetara ima jedno funkcionalno oko na prednjoj strani glave, što je jasan znak prirođene malformacije poznate kao kiklopija, koja je zabilježena kod nekoliko životinjskih vrsta, ali i kod ljudi. Osim ovog neobičnog stvorenja, Leon je pronašao još devet normalnih mladunaca.

"Ovo je nevjerojatno", viknuo je Leon kada je pronašao malog "monstruma". Fotografije je objavio na Facebooku, a one su ubrzo privukle pažnju istraživača iz Interdisciplinarnog centra za morske znanosti u La Pazu, piše National Geographic. Oni su Leona zamolili da im posudi čudnovatog morskog psa kako bi ga istražili.

Zametak su snimili rendgenskim zrakama, a snimke usporedili s ranijim istraživanjima kiklopije da bi bili sigurni da je mladunac uistinu morski pas kiklop. Znanstvenici su i prije znali naići na zametke morskih pasa kiklopa, međutim dosad nijedan nije pronađen izvan maternice pa stručnjaci vjeruju da nisu sposobni dulje preživjeti u prirodnom okolišu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.