Pogledajte što se događa s vašim tijelom ako pijete samo gazirane sokove

Screenshot: Youtube

KOLIKO ste puta čuli da gazirani sokovi nisu dobri za vas? Sigurno bezbroj puta! No, što se zaista događa vašem tijelu kada pijete samo gazirano? Prije par dana izašao je i video koji na vrlo slikovit način prikazano koliko su gazirani sokovi štetni.

Već sa prvim gutljajem kiselina nagriza zubnu caklinu, tako se bakterije brže skupljaju i s vremenom se stvara karijes. No to je tek početak. U samo jednoj limenci gaziranog napitka nalazi se 46 grama šećera, tako receptori na jeziku signaliziraju osjet slatkog i šalju poruku u mozgu gdje se nalazi i centar za nagrade - mozak to signalizira kao nešto dobro i godinu te zato traži svoju novu dozu. Tako se javlja ovisnost o slatkom.

Samo za primjer, ukoliko pijete tjedan dana gazirane sokove umjesto vode, tada ćete u tijelo unijeti dodatne 5 432 kalorije uz svu hranu koju redovito uzimate - naravno, razlika će se primijetiti i na vagi pa nije ni čudno što su upravo gazirani sokovi jedan od glavnih krivaca za pretilost u Americi.

Velika količina šećera opasna je za normalni rad organizma te može doći do poremećaja rada inzulina, što u konačnici dovodi do dijabetesa. Gazirani sokovi ubrzavaju i starenje, a ako niste znali, njihova štetnost uspoređuje se s pušenjem narkotika.

Zato razmislite dva puta prije nego li posegnete za tom drugom limenkom gaziranog pića. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.