Polina Golubeva u Hrvatsku je došla sa sjevera Rusije i u Dalmaciji pronašla dom

Foto: Instagram

U PROMETNOJ nesreći na Pelješcu život je izgubila Ruskinja Polina Golubeva, plesačica koja se u Hrvatsku doselila sa sjevera Rusije. Polina je odrasla u gradu Vorkuti, a u Hrvatskoj je završila zbog ljubavi. No nije se zaljubila u Hrvata, već je u Zagreb došla za svojom studentskom ljubavi,  Francuzom.

"Bilo je to 2001. godine, sjećam se da Hrvatska baš i nije bila tako in i bila je jeftinija za ljetovanje od drugih mediteranskih zemalja. Mi smo bili de facto još studenti, bez puno love, ali znatiželjni pa smo, umjesto u Italiju ili Grčku, došli u Hrvatsku. I oduševili se", ispričala je jednom Polina za Slobodnu Dalmaciju.

Diplomirala je pravo, ali se posvetila plesu

Iako je završila pravo, već se tijekom studija posvetila plesu te je znala da će u tom smjeru ići njena karijera. 

"Aktivirala sam se u plesnim klubovima u Zagrebu i upisala fitness-učilište. Tako sam postala instruktorica fitnessa i joge, te trenerica plesa, svih društvenih plesova. Malo-pomalo moj je hobi postajao profesija; išla sam na natjecanja diljem Hrvatske i Europe kao plesačica latinoameričkih plesova, a kad sam s partnerom Markom Cibocijem i formalno stekla profesionalni status, dobila sam državljanstvo Republike Hrvatske", otkrila je Polina.

Život ju je dalje odveo u Split i Kaštel Sućurac, njen posljednji dom koji je opisivala kao "mjesto iz bajke".

Surađivala je s grupama Songkillers i Connect. Promovirala je plesni fitness program Twerk te je bila članica žirija prvog Twerk natjecanja u Zagrebu. 

Ciboci se oprostio emotivnom objavom

Podsjećamo, plesačica je stradala u BMW-u koji je upao u more. Marko Ciboci, član žirija u showu Ples sa zvijezdama, na Instagramu se oprostio od Poline. Podijelio je nekoliko fotografija s njom i napisao emotivnu objavu.

"Prije nekoliko sati snimali smo Ples sa zvijezdama na temu ljubavi. Sjedio sam u stolici i razmišljao kako je život lijep i da je život dar. Zahvalan sam na svakoj osobi u svom životu, a jedna od njih bila si ti. Za manje od 24 sata napustila si nas i ostavila si veliku prazninu u našim srcima i životima", započeo je objavu.

"Imali smo zajedničku prošlost s usponima i padovima koju ne bih mijenjao ni za što na svijetu. Ti si bila i uvijek ćeš biti drago i toplo ljudsko biće s najkreativnijom dušom koju možemo zamisliti. Iako smo mi dobili veliku prazninu u životima, znam da je nebo dobilo još jednog anđela koji će paziti na nas.

Čak i od tamo ćeš mi govoriti: 'Marko, začepi.' Znam da nas nisi ostavila, da si i dalje tu s nama i da ćeš zauvijek biti moja 'krasivaya devusha'. Zauvijek tvoj plesni partner", napisao je

Pročitajte više