Poslušajte kako najveće iznenađenje s Dore zvuči na labinjonskoj cakavici

Foto: Press

NAGRAĐIVANA umjetnica, akademska glumica i multijezična kantautorica Elis Lovrić pjeva na svom ''vilenjačkom'' jeziku – labinjonskoj cakavici. Ljepotu ovog govora Elis razotkriva slušateljima diljem Hrvatske, ali i šire, od Italije, Poljske, Egipta do Brazila.

Nastupom na ovogodišnjoj Dori, iako pomalo neočekivana, s pjesmom "All I Really Want" iznenadila je i oduševila sve. Pjesma je tada otpjevana na engleskom jeziku, i iako već takva zvuči neizmjerno zanimljivo, ono što je pjesma dobila prepjevom na labinjonsku cakavicu, teško se može opisati. "All I really want" postala je "Se ca još željin" i zvuči magično.

"Da mi je netko rekao da ću u svom spotu glumiti s mamom, ne bih mu vjerovala. A da će mi mama k tome dati još i crvenu haljinicu, kao simbol ostvarenja mojih zamisli i djelića sna, e pa rekla bih mu da je 'nopaka storen'.  A upravo se to dogodilo! Zahvalna za podršku koju sam dobila od struke i publike na Dori, osjetila sam potrebu zaokružiti sve to u jednoj večeri i podružiti se s dragim ljudima uz spot, pjesmu, priču, a nakon toga i uz istarske delicije koje su zaokružile ugođaj. Predivan prijem i reakcija publike kakvu samo poželjeti možeš izvukli su iz mene onaj isti gušt s kojim pišem i skladam kad sam sama u sobi na svom tabureu. S istim žarom s kojim sam kao mala željela gitaru, sanjala glumu, film, poeziju, pjevanje, sviranje... S istim žarom radim i dalje, jer je to moj put koji sam prepoznala kad sam napisala svoju prvu pjesmu na labinjonskom 'Tić'. Zvala se 'I Found My Way' i uistinu otkrila mi je moj put", rekla je Elis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.