Pošteni Puljanin vratio joj 10.000 kn: "Bila sam očajna, od srama nikom nisam rekla"

Ilustracija: 123RF

U PULSKU policijsku postaju u utorak ujutro došao je stariji muškarac s omotnicom u kojoj je bilo oko deset tisuća kuna, a policija je ubrzo pronašla vlasnicu koja je izgubila novac, priopćili su u srijedu iz istarske policije.

I nalaznik i gospođa koja je izgubila novac žele ostati anonimni, a žena je za Glas Istre ispričala da ju je od šoka bilo sram ispričati ukućanima što je bilo. U jutarnjim je satima, izlazeći iz auta, na trotoaru u Zagrebačkoj ulici izgubila omotnicu s otprilike 10 tisuća kuna. Novac je, objašnjava, tek bila promijenila u obližnjoj mjenjačnici s namjerom da plati radove u kući.

"Bila sam izbezumljena, očajna. Znate, nije to malo novaca. Od srama nisam, na prvu, nikome ispričala što mi se dogodilo. Zato molim i vas da ne napišete moje ime, neugodno mi je", rekla je.

Muškarac je omotnicu pronašao u 10:10 sati na pločniku u Zagrebačkoj ulici, a kad je vidio što je u njoj, nije dvojio ni trenutka, nego je novac odmah donio u policijsku postaju. Policijski službenici ubrzo su pronašli vlasnicu izgubljene omotnice, koja je jutros došla u policijsku postaju i uz zahvalu poštenom nalazniku preuzela novac koji je podigla kako bi platila račune.

"Kad sam se već nekako pomirila s time da je novac nepovratno izgubljen, uslijedio je poziv iz policije. Pitali su jesam li nedavno štogod izgubila. Odmah sam im ispričala priču o omotnici i novcu. Pozvali su me u postaju i objasnili da je moj novac pronađen i da ga mogu odmah preuzeti, ali i da je nalaznik bio decidiran da ostane anoniman. Krivo mi je radi toga. Bila bih ga nagradila", rekla je.

Dodala je da se želi na neki način zahvaliti nalazniku, a jedini način da to učini je preko medija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.