Posvojio curicu s Downom koju je odbilo 20 obitelji: Odmah sam znao da mi je Alba kći

Foto: Instagram

PRIJE četiri godine Luca Trapanese iz Napulja posvojio je malenu Albu samo 13 dana nakon njezinog rođenja, a prethodno ju je 20 obitelji odbilo jer je rođena s Downovim sindromom.

Luca redovito objavljuje njihove svakodnevne dogodovštine, a nerijetko se šali da je Alba izuzetno aktivna djevojčica te joj se nikad ne spava. "Koliko djetetu treba sna da napuni baterije? Alba je budna već u šest sati i spremna za pokret. Doručkuje u krevetu, a zatim me traži svoj mikrofon", napisao je u jednoj objavi. 

Ispričao je i anegdotu s Albinim šišanjem. "Osjećam se kao otac koji zlostavlja svoju kćer vodeći je na šišanje. Vrištanje i plač! Apokaliptične scene očaja. Kosa posvuda. No, nakon deset minuta frizerka je uspjela. Pozitivna je stvar da smo sad spremni za more!" objavio je uz fotku na kojoj pozira sa svježe ošišanom kćeri. 

Inače, Luci su govorili da će moći posvojiti samo bolesno dijete, s teškim invaliditetom ili problemima u ponašanju, rekao je jednom za BBC. "To mi nimalo ne smeta", odgovorio im je tada.

Lucu i Albu na Instagramu prati 358 tisuća ljudi, a svaka je njegova objava popraćena komentarima podrške i divljenja samohranom ocu djevojčice s posebnim potrebama, koji se tijekom života bori protiv mnogih stereotipa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.