Zaštitar Harryja i Meghan o jurnjavi paparazza: "Nikad nisam vidio nešto slično"

Foto: Profimedia

Različite tvrdnje pojavile su se u četvrtak o navodnoj "gotovo katastrofalnoj automobilskoj potjeri" paparazza za britanskim princem Harryjem i suprugom Meghan u New Yorku, piše AFP.

Glasnogovornik otuđenog kraljevskog para privukao je globalnu pozornost objavom u srijedu da su bili izloženi "nemilosrdnoj" dvosatnoj potjeri koja je "zamalo rezultirala višestrukim sudarima s drugim vozačima".

Izvještaj o incidentu potaknuo je usporedbe s okolnostima automobilske nesreće u Parizu 1997. godine, u kojoj je poginula Harryjeva majka, princeza Diana, za što princ krivi paparazze koji su je progonili.

Međutim, njujorška policija, gradonačelnica i taksist koji je nakratko prevezao par umanjili su opasnost i trajanje potjere.

U intervjuu emitiranom u četvrtak na britanskom ITV-ju jedan od fotografa uključenih u dramu tvrdio je da automobilska pratnja Harryja i Meghan nije kriva za bilo kakvu opasnost.

"Bilo je jako teško držati korak s njihovim vozilima", rekao je anonimno AFP-u jedan fotograf. "Puno su nas blokirali i izvodili različite manevre", napominje fotograf. "Njihov vozač je od toga napravio katastrofu", dodaje.

Fotograf kaže da je vozač Harryja i Meghan "želio voziti brzo, sjeći trake, ići u krivom smjeru".

"Vrlo kaotično"

Incident se dogodio nakon što su Harry (38) i Meghan (41) prisustvovali dodjeli nagrada u američkoj financijskoj prijestolnici s Meghaninom majkom Doriom Ragland.

Glasnogovornik njujorške policije rekao je da su fotografi prijevoz grupe učinili "izazovnim", ali nije bilo "prijavljenih sudara, poziva (policiji), ozljeda ili uhićenja".

I vozač taksija u kojem su bili Harry i Meghan Sukhcharan Singh kazao je američkim medijima da se par činio nervoznim, ali i da je opis opasnosti bio pretjeran. 

New York Post piše, pozivajući se na svoj izvor, da policija nije dobila poziv zbog incidenta i da navodna potjera "sigurno nije trajala dva sata".

No Chris Sanchez, član osiguranja para, kazao je CNN-u da je potjera bila alarmantna i opasna.

"Nikad nisam vidio nešto slično", rekao je.

"Ono s čim smo imali posla bilo je vrlo kaotično. Javnost je bila u opasnosti na nekoliko mjesta. Moglo je biti kobno", dodao je.

Par se preselio u Sjevernu Ameriku nakon što se odrekao kraljevskih titula početkom 2020.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.