Potresna fotka muža i žene usred borbe s koronavirusom: "Nije im dozvoljen kontakt"

Foto: Instagram

MEDICINSKO osoblje širom svijeta na prvoj je liniji obrane od koronavirusa. Otkako je proglašena pandemija covida-19 u svijetu, svakodnevno pokušavaju pomoći oboljelima od ovog virusa, izlažući riziku i vlastito zdravlje. 

Medicinski tehničar Mohammad Jamal Deen podijelio je emotivnu fotografiju zagrljaja sa suprugom koja je medicinska sestra. Oboje nose zaštitne maske, rukavice, odjela i naočale. 

"Muž i žena. Oboje medicinski tehničari anesteziolozi u covid-19 timu. Ovi medicinski tehničari anesteziolozi brinu o najkritičnijim pacijentima na svijetu u ovom trenutku. Ovo je najbliže što se mogu približiti jedno drugom prije nego što im počne smjena i nakon toga im nije dozvoljen nikakav kontakt. Mnogi zdravstveni radnici spavaju u garažama, autima, a obitelj su poslali kod rođaka. Mnogi od njih su se odlučili da njihovi voljeni budu daleko od njih za sada, kao što sam i ja napravio. Žrtvujemo se toliko kako biste vi bili sigurni, zato vas molim da ostanete kod kuće", napisao je ispod fotografije. 

"Hvala vam na nesebičnoj pomoći. Vi ste istinski heroji", "Hvala vam od srca", "Zaista moćna fotografija", samo su neki od komentara ispod fotografije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.