Poznat uzrok smrti Shiftyja Shellshocka, pjevača jednog od najvećih hitova 2000-ih

Foto: EPA

Shifty Shellshock, frontmen benda Crazy Town, preminuo je početkom tjedna u dobi od 49 godina. Pronađen je mrtav u svom domu u Los Angelesu, a sada je poznat i uzrok smrti.

Menadžer benda Howie Hubberman potvrdio je za magazin People da je Shifty, pravog imena Seth Binzer, preminuo od predoziranja drogom.

"Nikad se nije mogao nositi sa svojim ovisnostima. Svi smo pokušali pomoći, ali na kraju nismo uspjeli, inače bi Shifty još uvijek bio ovdje. Uzrok smrti je bila kombinacija lijekova na recept i droge kupljene na ulici. Shifty je bio prijatelj i stvarno se želio popraviti - nažalost nitko nije imao točan alat za to, uključujući mene", rekao je menadžer.

Borio se s ovisnosti

Tijekom svoje karijere Binzer je otvoreno govorio o svom iskustvu sa zlouporabom supstanci. Godine 2012. uhićen je pod optužbom za nanošenje teških povreda i posjedovanje droge. Deset godina kasnije uhićen je zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Shellshock je bio suosnivač Crazy Towna, rap-rock benda koji je osnovan 1995. godine. Butterfly, kultna pjesma koja je proslavila Crazy Town, objavljena je u listopadu 2000. kao treći singl s njihovog debitantskog albuma The Gift of Game (1999.), ali je stekla popularnost tek nakon što je službeno, s videospotom, objavljena u veljači 2001.

Pjesma je već sljedećeg mjeseca dosegla prvo mjesto Billboard Hot 100 ljestvice u SAD-u i tamo se zadržala puna dva tjedna. S obzirom na to da se hit temelji na pjesmi Pretty Little Ditty s albuma Red Hot Chili Peppersa Mother's Milk (1989.), Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith i John Frusciante navedeni su kao koautori Butterflya. Pjesma danas ima 237 milijuna pregleda na YouTubeu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.