Prakticiraju li mladi u Zagrebu seks na jednu noć? Evo što su nam rekli

Video: Index

Mladi u Hrvatskoj sve više prakticiraju veze na jednu noć, otvorene veze i seks bez obaveza, dok dugotrajne veze pokušavaju izbjegavati dok ne stabiliziraju karijeru. Pokazali su to rezultati istraživanja Suvremeni oblici datinga među mladima u dobi od 18 do 25 godina, koje su provele Lucija Šutić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Margareta Jelić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Ana Krnić s Visokog učilišta Algebra.

A mi smo se zaputili na ulicu i provjerili što o seksu na jednu noć misle mladi u Zagrebu. "Što je to?" upitao nas je zbunjeno jedan dečko na Trgu bana Jelačića, a nakon što mu je prijatelj objasnio o čemu se radi, brzo je zaključio: "Meni je to dobro!"

@index.hr

Što mislite o one night standu?

♬ original sound - Index.hr

"10 od 10", složio se i prijatelj. "Ne kosi to nikakve moralne granice, kosit će poslije tridesete", dodao je. S njima se nije složila jedna djevojka s kojom smo razgovarali kasnije. "Ne, nikad, nema šanse. Ne bih mogla uopće zamisliti da budem s nekim samo na jednu noć, nisam taj tip", rekla je.

Još jedna ispitanica nam je rekla da seks na jednu noć ne prakticira, no ne vidi ništa problematično u tome da ga prakticira netko drugi. "Apsolutno podržavam, tko god što želi, neka radi. Sloboda za sve", zaključila je.

@index.hr

One night stand - da ili ne?

♬ original sound - Index.hr

"S kvalitetnom osobom, zašto ne?" dodao je još jedan dečko s kojim smo razgovarali. "Ovako za ponekad... Mislim da je to sasvim normalna stvar", zaključio je.

@index.hr

Što mislite o seksu na jednu noć?

♬ original sound - Index.hr

Što smo još čuli u razgovoru s mladima u Zagrebu, pogledajte u videima.

Više sličnih tema možete pronaći na našem TikTok profilu.