Predstavnica Irske žalila se na "napetu" i "užasnu" atmosferu, oglasio se EBU

Foto: EPA

EBU je nakon Eurosonga objavio izjavu u kojoj navodi da se "neke delegacije nisu ponašale u skladu s pravilima natjecanja u Malmöu". Naglasili su da se nekoliko natjecatelja žalilo.

"Razgovarali smo s brojnim izaslanstvima tijekom događaja u vezi s raznim pitanjima na koja nam je skrenuta pozornost. Upravljačka tijela EBU-a će s voditeljima izaslanstava razmotriti događaje oko ESC-a u Malmöu kako bi se krenulo naprijed na pozitivan način i kako bi se osiguralo da svi poštuju vrijednosti događaja.

Na sljedećem sastanku upravljačko tijelo događaja, referentna skupina natjecanja za pjesmu Eurovizije sastavljena od predstavnika emitera koji sudjeluju, raspravljat će o pojedinačnim slučajevima", poručili su

Podsjećamo, irska predstavnica Bambie Thug, koja se deklarira kao nebinarna osoba, nakon natjecanja požalila se na organizatore Eurosonga.

"Jako sam ponosna na sve nas u top 10 koji se borimo protiv svega što se događalo behind the scenes. Bilo je teško i strašno. Ponosna sam i samo želim reći - mi smo Eurosong, EBU nije Eurosong, jebeš EBU. Uopće me ne zanimaju, jebeš EBU. Tu je zajednica, ljubav, moć svih nas. Narod je rekao svoje, queersi dolaze, nebinarni su jebeno pobijedili", rekla je u suzama.

Osim Bambie, i talijanska predstavnica Angelina Mango požalila se na "napetu" i "užasnu" atmosferu iza pozornice.

Bambie Thug je na ovogodišnjem Eurosongu osvojila šesto mjesto, a pobjedu je odnijela Švicarska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.