Preminula majka Michelle Obame

Foto: EPA

Preminula je Marian Robinson, majka Michelle Obame. 

Majka bivše prve dame Amerike umrla je u petak, rekla je njena obitelj u priopćenju za NBC News. Imala je 86 godina.

Od Marian se oprostili Michelle i Barack

Michelle se javila na X-8 (bivšem Twitteru) i prisjetila se svoje majke.

"Moja mama Marian Robinson bila je moja stijena, uvijek tu za sve što mi treba. Bila je čvrsta podrška cijeloj našoj obitelji i sa slomljenim srcem javljamo da je preminula. Preminula je mirno i trenutno nitko od nas nije sasvim siguran kako ćemo dalje bez nje", kaže Michelle. 

"Postojala je i bit će samo jedna Marian Robinson. U našoj tuzi, uzdignuti smo izvanrednim darom njezina života. A ostatak ćemo provesti pokušavajući živjeti prema njezinu primjeru", napisao je bivši predsjednik Amerike Barack Obama.

Michellein otac, Fraser Robinson, umro je 1991. Nakon njegove smrti Marian je ostala živjeti u obiteljskoj kući u Chicagu, dok se nije preselila u Bijelu kuću 2009. godine.

Živjeli su u siromašnom dijelu Chicaga

Marian je rođena 1937. u South Sideu u Chicagu. Odrasla je u maloj kući sa sedmero braće i sestara. Godine 1960. udala se za Frasera Robinsona III, koji je radio u vodovodu u Chicagu. Dobili su dvoje djece - sina Craiga i kćer Michelle. Robinson je radila kao tajnica i u banci prije nego je postala domaćica.

Michelle Obama često govori o odrastanju na južnoj strani Chicaga – siromašnijem dijelu grada koji ima veliku afroameričku populaciju. Marian i Fraser Robinson naporno su radili kako bi osigurali da njihova djeca idu u neke od najboljih škola u zemlji. Robinson je nastavio raditi puno radno vrijeme čak i nakon što mu je dijagnosticirana multipla skleroza, a par je podigao zajmove kako bi platio školarinu.

Isplatilo se - i Craig i Michelle diplomirali su na sveučilištima Ivy League.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.