Prije 25 godina prvi je put emitirana najluđa emisija u povijesti hrvatske televizije

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

DVADESET i pet godina prošlo je otkako se na OTV-u počela prikazivati jedna od najneobičnijih, ali i najzabavnijih TV emisija koju pamtimo.

Naravno, riječ je o "Noćnoj mori" Željka Malnara, hrvatskog novinara i putopisca koji će unatoč uspješnoj karijeri u sjećanju većine ostati kao autor osebujnog TV showa koji je zapravo vrlo teško opisati jer radi se o neobičnom konceptu.

Iako se teško prisjetiti nekog konkretnijeg inozemnog pandana, "Noćnu moru" najbolje je opisati kao parodiju klasičnog talk-show formata u kombinaciji s neglumljenim ludilom i litrama alkohola.

O showu samoprozvanog "doživotnog predsjednika Republike Peščenice" zapravo i ne treba previše pisati jer radi se o showu koji morate pogledati da biste povjerovali. Neki su ga obožavali, drugi prezirali iz ovog ili onog razloga, ali ravnodušnih nije bilo.

No osim stalne postave, posebno su mjesto imali gosti iz javnog života koji bi, ubačeni u ovaj žrvanj ludila (i alkohola), često znali pokazati pravo lice.

Silvio Marić

Silvio Marić je ubijen od alkohola, trešte narodnjaci, pijani ljudi zovu, trabunjaju i dijele savjete, a Stjepan Spajić sipa narodne mudrosti dok Lidija u topiću sa zmijskim uzorkom laprda o seksu. Trebate li još što?

Kad je Maminjo sreo Anđu

Gledajući njegove istupe, Zdravko Mamić bez problema je mogao biti jedan od stalne postave "Noćne more". No ovog puta ostavljamo vas da uživate u duetu svih dueta.

Sve što niste željeli znati o seksu 

Stankec i Lidija. O seksu. Upozoreni ste.

Klub boraca

Klub izbacivača

Ante Pavlović

Svi želimo doznati sočne detalje iz privatnih života poznatih i zloglasnih, ali postoje i situacije kada dobijemo previše informacija.

Mladen Schwarz

Jedan od gostiju čija se lupetanja nikada nije propuštalo je i ultra-desničar Mladen Schwarz koji je bio čest gost Malnarove "Noćne more". Naravno, Malnar ga je neprestano provocirao, na što je Schwarz redovito odgovarao. S druge strane, pomalo je tužno gledati ovaj video jer kada bacimo pogled na "Bujicu, nije teško primijetiti u što se Hrvatska pretvorila. Parodija je postala stvarnost.

Liz Liz

Kad se na jednom mjestu nađu Slađana i Predrag Raos, tema može biti samo jedno - seks. Ovog puta oralni.

Dennis Rodman

Jedan od intervjua o kojima se i danas govori svakako je onaj s legendarnim košarkašem i zločestim dečkom NBA-a, Dennisom Rodmanom. Ovaj sraz titana je priča za sebe.

Joža Manolić bježi

Iako za Josipa Manolića vrijeme ne znači isto što i za druge, poznati hrvatski političar i bivši udbaš nije imao vremena za "Noćnu moru". Ispalio je "baš je zabavno", maznuo malo čokse i pobjegao iz emisije.

Laki i curica

Laki: O kome je riječ?
Malnar: O tebi!
Laki: 'Ko je taj???

Ševa i ševa

Najveća zvijezda showa svakako je bio Zvonimir Levačić Ševa čija je popularnost toliko narasla da su mu gledateljice svojevremeno predlagale snimanje pornića. Pornića koji nismo željeli vidjeti.

Vječno kontroverzni Ševa bio je neuhvatljivi manipulator i čovjek mračne prošlosti. Ili je barem želio da u to vjerujete.

Vuco

Vucino gostovanje u "Noćnoj mori" spada među ona kultna mjesta u domaćoj pop kulturi i zauzima posebno mjesto u sjećanju mnogih. Želite psovke? Tu su! Mahanje novčanicama i čobansko kurčenje? Ima. Želite scenu u kojoj se euri koriste kao lepeza? Na pravom ste mjestu. Ukratko: "Tko ne voli Vucu, ne diže mu se kurac".

Mišo Kovač

Ako ste ikad pomislili: "Znaš što bi mi sad fino sjelo? Preko šest sati ćakulanja s Mišom Kovačem". Imamo pravu stvar za vas.

Monolog

Malnar je bio sklon ranojutarnjim monolozima. Ponekad je pijano baljezgao i nije vam ni bilo jasno što priča, ali ponekad se u toj bujici misli mogla pronaći i poneka suvisla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.