Prije tri godine bio je na cesti i gladovao, a danas je snažan i zdrav dječak

Foto: Instagram/Facebook

PRIJE točno tri godine danska humanitarka Anja Ringgren Lovén spasila je malenog afričkog dječaka kojeg je obitelj izbacila na ulicu i ostavila da se snalazi. Bile su mu samo dvije godine.

Razlog je bio što su zbog praznovjerja vjerovali da je mališan vještac. Anja i njen suprug David Emmanuel Umem u Nigeriji vode sirotište u koje prihvaćaju djecu koju su praznovjerne obitelji napustile, piše Independent. Dječaku su dali ime Hope. 

U to je vrijeme fotka na kojoj Anja izgladnjelom djetetu nudi keks i vode iz boce obišla svijet, a danas, tri godine kasnije, pokazala je kako se oporavio i napredovao. 

"Danas je Hope snažan i zdrav dječak pun samopouzdanja. Jako je inteligentan i voli ići u školu. Zainteresiran je za život i svaki dan želi naučiti nešto novo. Ima nevjerojatno kreativnu maštu i puno hrabrosti. Ničega se ne boji. Bez ikakve sumnje mogu reći da nema nikakvih fizičkih ni mentalnih posljednica. 
Njegov je oporavak nevjerojatan. Kad je okruženo ljubavlju, brigom i zaštitom, i najbolesnije dijete može postati pobjednik. Nije ni najmanje lako raditi s djecom koja su bila mučena, zlostavljana i izopćena od cijele zajednice. Ja spašavam djecu, no to je zapravo najlakši dio. Ono što dolazi kasnije mnogo je teže. Oporavak slomljenih srca, slomljenog duha, samopouzdanja, sve to kod djece koja su ranjiva, koja su vidjela smrt, to je najteži posao na svijetu. To zahtijeva veliku žrtvu i stavljanje vlastitih potreba sa strane. Tada više niste centar svojeg svemira. Rad s ranjivom djecom je najteža, ali i najbolja stvar na svijetu.

Hope je danas ovdje zbog osoblja organizacije Land of Hope. Oni su pravi heroji ove priče. Nadam se da će jednog dana nigerijska vlada pobrinuti za pravdu nad svima koji muče i ubijaju djecu zbog glupog praznovjerja proisteklog iz neznanja, vjere, siromaštva i korupcije. Uvijek ću se  pitati zašto međunarodna zajednica zatvara oči kada je riječ o ubojstvima toliko nevine djece.

Za mog Hopea: Uvijek ću te voljeti. Ovo je zadnji put da se ovako slikamo. Znam da to voliš, ali već si pokazao svijetu da si pobjednik. Više ne trebaš moju zaštitu. Jak si i znam da ćeš uskoro osvojiti svijet, a ja ću navijati za tebe cijelo vrijeme", napisala je u emotivnoj objavi uz fotku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.