Prijović dospjela i do Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, osvanula u zadatku

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

ALEKSANDRA PRIJOVIĆ dospjela je i na Ekonomski fakultet u Zagrebu.

Profesor Velibor Mačkić odlučio je iskoristiti njen primjer u jednom zadatku koji su rješavali studenti, piše Srednja.hr. Kroz taj su zadatak studenti učili o oportunitetnom trošku.

"Primjer oportunitetnog troška se sa studentima uvodnog kolegija obrađuje na nastavi prvog tjedna. Kako je u međuvremenu koncert pjevačice Prijović privukao veliku medijsku, i očigledno, pažnju zainteresirane publike asocirao me na istraživanje koje su proveli Paul J. Ferraro i Laura O. Taylor (Georgia State University) o tome koliko zapravo dobro ekonomisti razumiju koncept oportunitetnog troška. U navedenom istraživanju analizirao se izbor između odlaska na koncert Erica Claptona i Boba Dylana, pa je ovdje modificiran na primjeru izbora između odlaska na  koncert u Arenu i večeri u društvu s partnerom ili partnericom", rekao je za Srednju Mačkić.

Zadatak je glasio ovako:

"Birate između romantične večere s partnerom i odlaska na koncert. Cijena karte je 25 EUR, a Vama vrijedi 2250 EUR. Koliko iznosi oportunitetni trošak odlaska na romantičnu večeru i propuštanje odlaska na koncert s društvom? Karte se prodaju za 25 EUR, to je informacija koju su oni meni dali, dok se u preprodaji prodaju za 2250 EUR, odnosno dvije karte za 4500 EUR, što predstavlja subjektivnu vrijednost odlaska na koncert za prodavača."

Na ovo ga je inspirirao sličan zadatak s Ericom Claptonom i Bobom Dylanom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.