Problemi prvog tenisača svijeta. Nakon doping-skandala ostavila ga ruska tenisačica

Foto: Profimedia

Prvi tenisač svijeta Jannik Sinner (23) nalazi se u centru pažnje uoči US Opena, a situacija za njega ne postaje lakša. Podsjetimo, Talijan je u ožujku pao na doping-testu. U krvi mu je bila pronađena niska, ali i dalje nedozvoljena količina klostebola, steroida koji se često koristi za izgradnju mišićne mase. Kada mu je nakon osam dana uzet drugi uzorak, Sinner je i dalje bio pozitivan.

Neobično obrazloženje

Odmah je suspendiran, no ta suspenzija je trajala samo nekoliko dana jer je njegova žalba prihvaćena uz neobično obrazloženje. Navodno je za sve odgovoran fizioterapeut Giacomo Naldi, koji je tretirao Sinnerovu posjekotinu na prstu sprejem koji sadrži klostebol. Skandal je ostao skriven do sredine kolovoza, a Talijan je na kraju oslobođen optužbi. Ipak, teniski svijet nije prihvatio to objašnjenje, pogotovo jer su mnogi drugi tenisači u sličnim situacijama dobili stroge kazne.

Raspao mu se i ljubavni život

Prvi reket svijeta sada je pod velikim pritiskom i svaki njegov potez se detaljno prati. Kako piše Gazzetta dello Sport, njegov ljubavni život raspao se nakon doping-skandala.

Sinner i ruska tenisačica Anna Kalinskaja (25) navodno su prekinuli vezu. Par si je često pružao međusobnu podršku, zajedno su putovali na velike turnire i dijelili uspjehe na društvenim mrežama. Međutim, nakon skandala s nedozvoljenim supstancama romansa je završena.

Kalinskaja, trenutno 15. igračica svijeta, što je njen najbolji rang u karijeri, do sada je zaradila oko 3.6 milijuna eura od turnira, ali još uvijek čeka svoju prvu titulu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.