Prodavali Dylanove ručno potpisane knjige za 4350 kn. Nije ih potpisao slavni pjevač

Foto: EPA

SIMON & SCHUSTER, izdavač posljednje knjige Boba Dylana The Philosophy of Modern Song, uputio je ispriku kupcima i vratio im novac nakon što se pokazalo da primjerke s "autogramom" koje su prodavali po 599 dolara (4350 kuna) uopće nije ručno potpisao pjevač, već su u pitanju replike potpisa.

Knjige su bile reklamirane na web stranici Simon & Schuster pod sloganom: "Naručite ekskluzivni primjerak koji će zajamčeno osobno potpisati Bob Dylan!" Ali kad su kopije počele pristizati i obožavatelji počeli uspoređivati ​​potpise, postalo je očito da ih je potpisao stroj.

"Želimo se ispričati onima koji su kupili ograničeno izdanje knjige The Philosophy of Modern Song. Kao što se ispostavilo, knjige ograničenog izdanja sadrže Bobov originalni potpis, ali u obliku replike. Odmah to rješavamo tako što svakom kupcu pružamo trenutačni povrat novca", kazao je izdavač.

Izvršni direktor jamčio autentičnost potpisa

Ako to nije bilo dovoljno neugodno, knjige su uključivale i bilješku izvršnog direktora Simon & Schustera Jonathana Karpa, koja jamči autentičnost potpisa. 

"U rukama držite nešto vrlo posebno. Jedan od samo 900 primjeraka knjige The Philosophy of Modern Song s potpisom Boba Dylana dostupnih u SAD-u. Ovo pismo je potvrda da je primjerak knjige koju držite u ruci vlastoručno potpisao Bob Dylan", napisao je Karp.

The Philosophy of Modern Song Dylanova je prva knjiga otkako je dobio Nobelovu nagradu za književnost 2016. godine. Sadrži više od šezdeset eseja o pjesmama koje su napisali drugi glazbenici, uključujući Elvisa Costella, The Clash, Gregga Allmana, Petera Greena i Perryja Coma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.