Promijenio je rap, a sad dobiva zvijezdu na Stazi slavnih 26 godina nakon smrti

Foto: Profimedia

REPER Tupac Shakur će dobiti zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih 26 godina nakon svoje smrti.

Hip-hop zvijezdi bit će odana počast ceremonijom na prestižnoj šetnici u Los Angelesu 7. lipnja, a gospodarska komora Hollywooda potvrdila je L.A. Timesu da će reper dobiti posthumno priznanje. Shakur, čija će zvijezda biti 2758. na Stazi slavnih, bio je reper rođen u New Yorku koji je snažno utjecao na hip-hop, posebice na rap scenu zapadne obale.

Sekyiwa "Set" Shakur, Tupacova sestra, prihvatit će tu čast u njegovo ime tijekom formalne ceremonije otvaranja njegove zvijezde. Radiovoditelj iz Los Angelesa Big Boy vodit će ceremoniju, dok će redatelj Allen Hughes i pisac Jamal Joseph biti gosti govornici.

Shakur, čije je umjetničko ime bilo 2Pac, izdao je svoj debitantski album 1991. te nastavio uživati ​​u uspjehu na ljestvicama s hitovima poput California Love, All Eyez on Me, Changes i I Ain't Mad at Cha.

Preminuo je 13. rujna 1996. u dobi od 25 godina, nakon što je upucan s četiri hica u Las Vegasu. Godine 2004. njegov posthumni singl Ghetto Gospel, koji sadrži sample iz pjesme Indian Sunset Eltona Johna, dosegao je prvo mjesto britanske ljestvice singlova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.