Provjerili smo znaju li građani koji rukometaši su u reprezentaciji: "Otkud da znam?"

Foto: Index

HRVATSKA rukometna reprezentacija odigrala je prvu utakmicu prvog kola skupine B Europskog prvenstva u Njemačkoj. Izabranici Gorana Perkovca igrali su protiv Španjolske i rasturili. Pobijedili su rezultatom 39:29.

Slijede susreti s Austrijom i Rumunjskom.

Koga građani znaju iz trenutne reprezentacije?

S obzirom na početak prvenstva, odlučili smo provjeriti znaju li građani nabrojati hrvatske rukometaše. I ne - ne pitamo za Ivana Balića i slavnu ekipu koja je ranije dominirala rukometnim terenima, nego na trenutne, nove igrače reprezentacije koji predstavljaju Hrvatsku.

Odmah na početku našeg videa jedna djevojka je prasnula u smijeh i priznala da ne zna nabrojati niti jednog igrača. "Otkud bi ih sve znao nabrojati? Gledam ih na televiziji, ali poimence ne znam", kazao nam je i stariji gospodin.

"Još pamtim Balića i tu ekipu..."

"Ja još uvijek pamtim Balića i tu ekipu, ali oni više nisu... Duvnjak, je li on još uvijek igra? Ove mlađe ne znam. Pratim rukomet, ali ne imena igrača", izjavio je drugi mladić. "Moram vas razočarati. Ne pratim puno sport, ponajmanje rukomet. Jedino znam igrače još iz davnijih vremena, prije desetak godina, primjerice Balića i tako to", sličnog je mišljenja još jedan dečko.

"Dok sam bila u vašim godinama, išli smo na utakmice nemilo - Zagreb, Split. Sad nemam pojma", rekla je jedna gospođa. "Rukomet ne pratim, ne mogu vam reći", dodala je druga. "Ne volim rukomet i ne pratim ga", kazao je jedan muškarac.

Domagoja Duvnjaka su mnogi nabrojali, a neki su se uspjeli sjetiti i Srne, Mandića, Karačića i Sliškovića. Što su nam sve rekli građani, pogledajte u videu. 

Pročitajte više