Putina uspoređuju sa Sauronom zbog poklona koje je podijelio suradnicima

Foto: Epa, YouTube

RUSKI predsjednik Vladimir Putin navodno je podijelio darove svojim suradnicima, i to ne bilo kakve, već zlatne prstenove, a zbog toga ga uspoređuju s glavnim negativcem iz Gospodara prstenova, Sauronom.

Kako piše Independentov Indy100, Putin je dao izraditi devet zlatnih prstenova koje je potom poklonio liderima ruskih saveznika i čelnicima postsovjetskih zemalja, poput Aleksandra Lukašenka, predsjednika Bjelorusije. Deveti prsten je Putin ostavio za sebe.

Zlatni prstenovi podijeljeni su na summitu u Sankt-Peterburgu koji je održan u ponedjeljak i utorak, a na prstenovima su ugravirane riječi "Rusija", potom "Sretna Nova 2023. godina" i "Zajednica Neovisnih Država".

Pojavljuju se memovi

Putina su odmah usporedili sa Sauronom. Sauron je podijelio devet prstenova kraljevima, i to kako bi ih kontrolirao, a mnogi vide baš takvu simboliku u Putinovom darivanju.

"Putinu je dosta izigravati Hitlera u 21. stoljeću i odlučio je biti Sauron iz Gospodara prstenova", napisao je na Twitteru ukrajinski zastupnik Oleksij Gončarenko.

Gončarenko je objavio još jedan tweet u kojem se našalio i s ruskom vojskom. "Možemo li sada službeno rusku vojsku nazivati vojskom orka", pitao je.

Nakon njegove objave zaredalo se još dosta retweetova i počeli su se pojavljivati i razni memovi.

Pročitajte više