Rasprodala šibenski koncert za 3 sekunde pa s bine poručila: Ovo je zemlja moje mame

Foto: Karlo Došen/Index/Dusko Jaramaz/PIXSELL

NOVOZELANDSKA pop senzacija hrvatskih korijena Lorde održala je dva koncerta na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, kamo je stigla u sklopu velike svjetske turneje Solar Power.

"Dobra večer, Šibenik. Više od dvije godine čekala sam ovaj dan. Kad smo pokretali turneju, tražila sam da obavezno prođe kroz dvije države iz kojih je moja obitelj, Hrvatsku i Irsku. Ne mogu vam opisati koliko sam uzbuđena što sam ovdje večeras", rekla je glazbenica na početku prvog koncerta.

 

"Predivan dan sam provela u Šibeniku i htjela sam doći u Hrvatsku, ovdje svi izgledaju kao da su mi brat i sestra. Zahvalna sam na ovakvoj publici, jer nikad ne znaš kad negdje dođeš kako izgledaju ljudi koji slušaju tvoju glazbu, ali vi ste tako cool. Velik dio ovog albuma govori o obitelji, domu, povijesti i često razmišljam kako će moja djeca izgledati i kakva će im biti budućnost. Ali, jednostavno se osjećam dobro što sam ovdje na vrhu litice i pjevam o svojim životnim pričama", rekla je, prenosi ŠibenikIN.

Iz publike je pratili i roditelji

"Ovo je tako posebno. Pamtit ću ovaj dan do kraja života", dodala je na kraju koncerta glazbenica koju su iz publike pratili i roditelji, majka Sonja Yelich i otac Vic O'Connor. 

Višestruka dobitnica Grammyja i jedna od najmlađih izvođačica koja je osvojila međunarodne ljestvice punim imenom se zove Ella Marija Lani Yelich-O’Connor. Rođena je na Novom Zelandu, majka joj je dalmatinskih korijena, a Lorde posjeduje dvostruko državljanstvo.

Oba šibenska koncerta Lorde najavljena su u lipnju 2021. Prvi se rasprodao u roku od tri sekunde, a drugi u roku od nekoliko minuta.