Ravnozemljaši će pokušati dokazati da je Zemlja ravna za lovu u realityju

Ilustracija: Shutterstock

TREBATE imati dubinsko nepovjerenje u ljudski rod da biste pomislili da će se teorija o ravnoj Zemlji zadržati toliko dugo koliko se zadržala. 

I pritom, naravno, ne treba ljudima oduzimati pravo da vjeruju u što god žele vjerovati, jer možete biti sigurni da više od 90 posto ljudi na ovom planetu nije potrošilo ni pola sata da pročita ili se na neki drugi način uvjeri je li Zemlja uistinu okrugla ili možda svi putujemo svemirom na leđima drevne kornjače. 

No, budući da nam je to je li Zemlja ravna ili okrugla na život utjecalo ravno nula puta, ne bavimo se toliko tom temom. 

No ne i ovi ljudi. 

Oni žele da svi "doznamo veliku istinu", a to je da vam "oni" lažu. Tko su oni? Nemamo pojma i nije nas briga, ali netko je zaključio da bi ovo mogao biti zanimljiv TV sadržaj. 

"Polu dokumentarac, polu natjecateljski show"

IndieWire nedavno je napisao da se radi na novom showu u kojem će televizije platiti teoretičarima zavjera da dokažu svoje tvrdnje. Serija koju opisuju kao "polu dokumentarac, polu natjecateljski show" dat će natjecateljima na raspolaganje 50 tisuća dolara da provedu svoju istragu i panelu znanstvenika, teologa i kartografa dokažu da je Zemlja ravna. Pođe li im to za rukom, dobit će novčanu nagradu. 

Iako se teško sreće show s predvidljivijim krajem, ovo bi čak moglo biti zanimljivo za gledanje. 

Jedini problem je to da serija kreće na novoj streaming aplikaciji The Network. 

Drugi problem je to da su izabrali vjerojatno najdosadniju teoriju zavjere i da postoji toliko toga što bi pružilo bolju zabavu od hrpe idiota koji dokazuju nešto za što nikog nije briga. 

I u redu, istraživanje ubojstva JFK-a sad je već i službeno zabava Olivera Stonea, ali postoji toliko toga, od chemtrailsa do (samo)ubojstva Jeffreyja Epsteina, a mi ćemo gledati ravnozemljaše. Nadajmo se da ćemo tako otvoriti vratašca ove Pandorine kutije gluposti i u živote pustiti ovaj novi tip zabave. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.