Redatelj "Posljednjeg tanga u Parizu": "Nije bilo silovanja, znala je što će se dogoditi"

Screenshot: YouTube

REDATELJ filma "Posljednji tango u Parizu" Bernardo Bertolucci reagirao je nakon što je njegov neemitirani intervju star tri godine podigao ogromnu prašinu. U njemu je priznao da slavna glumica Maria Schneider nije znala što će joj Marlon Brando napraviti tijekom snimanja poznate scene s maslacem.

"htio bih posljednji put objasniti smiješni nesporazum oko 'Posljednjeg tanga u Parizu" o kojem nastavljaju pisati novine diljem svijeta", napisao je u priopćenju.

Potom se krenuo braniti od optužbi da je Branda potaknuo na silovanje tada 19-godišnje glumice.

"Neki su mislili i misle da Mariji nismo rekli za nasilje. Krivo! Znala je sve jer je pročitala scenarij u kojemu je sve bilo opisano. Jedina novost je bila ideja o maslacu", rekao je.

Naglasio je da je prizor seksa bio odglumljen te dodao da mu je žao što neki zbog svoje naivnosti ne znaju da se seks gotovo uvijek glumi u filmovima.

U "Posljednjem tangu u Parizu" (1972.), djevojka se upušta u strastvenu vezu s američkim udovcem koji je u prolazu kroz Pariz. Marlon Brando, tada živuća legenda, glumio je u tom filmu jednu od svojih zadnjih velikih uloga.

Francuska glumica, koja je umrla 2011., rekla je deset godina nakon izlaska filma da žali što ga je snimila te da je "izgubila sedam godina života" tijekom kojih je bila ovisna o kokainu, heroinu i mrzila je samu sebe.

"Bila sam mlada, nevina, nisam shvaćala što činim. Danas bih to odbila. Sva ta halabuka koja se digla oko mene zavela me je na krivi put", rekla je u povjerenju.

U Sjedinjenim Državama je nastala polemika.

"Svima kojima se film svidio, poručujem da gledate devetnaestogodišnju djevojku koju siluje 48-godišnji muškarac. Redatelj je planirao silovanje. Bolesna sam od toga", napisala je na Twitteru američka zvijezda Jessica Chastain, nakon koje su se oglasile i druge zgrožene glumice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.