Restoran Ive Majoli i Stipe Marića radi iako je inspekcija zapečatila kuhinju

 

NAKON što su nedavno na Hvaru otvorili japanski restoran, bivša tenisačica Iva Majoli i njezin suprug Stipe Marić su zadovoljno uživali u čarima ljeta i dane provodili na plaži, šetajući se hvarskom rivom ili  ispijajući pića u svojem restoranu. Ni nakon što  je gospodarska inspekcija prošli tjedan zapečatila hvarsku kuhinju restorana "Sora" te objektu zabranila rad, Iva i Stipe se ne zabrinjavaju previše, a restoran i dalje prima goste.

Bračni par istoimeni restoran japanske hrane ima i u Zagrebu, a iz Državnog inspektorata su za Jutarnji list izjavili kako je nakon inspekcije utvrđeno da je trgovačko društvo Profundum d.o.o., koje je vlasnik i zagrebačke "Sore", počelo s obavljanjem ugostiteljske djelatnosti bez rješenja o ispunjavanju minimalnih uvjeta propisanih Zakonom o obavljanju ugostiteljske djelatnosti. Na temelju toga su i donijeli usmeno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti, koje je izvršeno pečaćenjem kuhinje i blagovaonice.

Stipe Marić "pere ruke" od hvarske "Sore"

Iako je im je inspekcija zabranila rad, restoran je, naočigled brojnih prolaznika, primao goste, a i hrana je posluživana. Stipe Marić, koji je do sada ponosno promovirao svoju japansku kuhinju, sada izjavljuje: "Moja tvrtka nema nikakve veze s japanskim restoranom 'Sora' u Hvaru, osim u smislu konzaltinga. Restoranom upravlja Sunčani Hvar pa je pri dolasku inspekcije došlo do nepodudaranja dokumentacije, što je u međuvremenu riješeno. U Sunčanom Hvaru su zaposlili moje radnike i osoblje obučeno za vođenje japanskog restorana, a naša se suradnja temelji isključivo na konzaltingu".

Inače, kazna za ovaj prekršaj, odnosno vraćanje restorana u rad unatoč zabrani, iznosi od 10 do 150 tisuća kuna za pravnu i od pet do 15 tisuća kuna za privatnu odgovornu osobu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.