Ridley Scott snima nastavak jednog od svojih najboljih filmova

Foto: Getty Images

GLADIJATOR, povijesni spektakl koji je 2000. godine dobio pet Oscara, dobit će nastavak, a redateljske palice ponovo bi se trebao prihvatiti Ridley Scott, tad nominiran za zlatni kipić, piše Deadline.

Naravno, nastavak će se dogoditi bez Russella Crowea, s obzirom na to da je umro u jednom od najuspješnijih filmova s početka milenija. Novi Gladijator fokusirat će se na Luciusa, nećaka cara Komoda (kojeg je prije 18 godina glumio Joaquin Phoenix).

Za scenarij zadužen je Peter Craig, poznat po naslovim kao što su 12 Strong, The Hunger Games: Mockingjay – Part 2, The Hunger Games: Mockingjay, The Town i Top Gun: Maverick.

Inače, prije nekoliko godina Nick Cave predlagao je nastavak Gladijatora, u kojem bi se vratio i Russell Crowe, čiji lik bi se vratio iz mrtvih. Njega bi rimski bogovi uskrsnuli kako bi mogao postati "ubojica Isusa", što je legendarni Australac otkrio u podcastu Marca Marona.

"Znači, spušta se u čistilište gdje su ga poslali bogovi, koji umiru na nebu jer postoji ovaj jedan bog. Postoji taj Kristov lik, kojem dolje na Zemlji raste popularnost. Zbog toga umiru bogovi pa šalju Gladijatora da ubije Isusa i njegove sljedbenike."

"Htio sam ga nazvati Ubojica Isusa no na kraju saznate da je glavni lik bio njegov sin što znači da on mora ubiti vlastito dijete - prevarili su ga bogovi. Zatim postaje vječni ratnik i sve završava 20-minutnom scenom koja prati ratove kroz povijest, sve do Vijetnama i toga i bilo je divlje. Bilo je to remek-djelo. Uživao sam u pisanju scenarija jer sam znao na svakoj razini da nikad neće biti snimljen", rekao je Cave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.