Rihanna je prvi put nominirana za Oscara. Konkurencija joj je još jedna glazbena diva

Foto: EPA

DODJELA Oscara 2023. posebno će biti zanimljiva zbog kategorije za najbolju originalnu pjesmu. Za zlatni kipić bore se dvije glazbene dive: Lady Gaga s pjesmom Hold My Hand iz filma Top Gun: Maverick i Rihanna s pjesmom Lift Me Up iz filma Black Panther: Wakanda Forever.

Iako je sedmerostruka dobitnica Grammyja, Rihanni je ovo prva nominacija za prestižnu nagradu Oscar, a Lady Gaga je već osvojila kipić u ovoj kategoriji za film A Star Is Born. Ako je vjerovati kladionicama, mogla bi ponoviti svoj uspjeh iz 2019. godine.

Očekivalo se da će biti nominirana Taylor Swift, ali ipak nije

Spomenuta kategorija donijela je i prvu bolivudsku nominaciju, onu za pjesmu Naatu Naatu iz filma RRR. Tu je i Diane Warren, dobitnica počasnog Oscara prošlog mjeseca za pjesmu Applause iz dokumentarca Tell It Like a Woman, kao i This Is A Life iz filma Everything Everywhere All at Once.

Društvene mreže već tjednima su nagađale kako će u istoj kategoriji biti nominirana i Taylor Swift, no njezina nominacija za pjesmu Carolina iz filma Where the Crawdads Sing je ipak izostala. Sve nominacije za Oscara 2023. možete pogledati ovdje.