Riječki dobrovoljci protive se Bajaginom nastupu na Korzu jer je uoči Oluje "zabavljao četnike u Kninu"

RIJEČKI dobrovoljci protive se da nastupu legendarnog Bajage na riječkom Korzu, prenosi Press. Kažu da ne žele da ih zabavlja čovjek koji je prema njihovim riječima sa svojim Instruktorima uoči Oluje zabavljao četnike u Kninu. Unatoč lošem vremenu i snijegu, okupljeni dobrovoljci izazvali su pažnju Riječana koji su ih zatekli na Korzu.

Sudionici Domovinskog rata protive se nastupu rock legende zbog njegovih, kažu, starih grijeha i previše novca koji će grad izdvojiti za njegov nastup. Mile Biondić, predsjednik udruge dobrovoljaca izjavio je da glazba ne treba imati granice, pa tako nemaju ništa protiv da se koncerti organiziraju u sportskim dvoranama, no protive se Bajaginom nastupu na Korzu.

"Kakav novogodišnji doživljaj mogu imati dobrovoljci i njihove obitelji, kad ih zvuci Bajage asociraju na ratno vrijeme i njihove poginule", rekao je Biondić. Dodao je i da u Rijeci ima kvalitetnih grupa koje u vrijeme ekonomske krize nemaju posla pa bi im dobro došla novogodišnja svirka, a zarađeni novac potrošili bi u svom gradu. Da se utvrdi gradivo uvijek spremnih dobrovoljaca, protest će se ponoviti i u utorak.

Bajaga bi navodno za nastup trebao dobiti oko 40 tisuća eura. Nedavno je nastupio i u zagrebačkoj Areni, gdje nije bilo dovoljno da zapjeva jednom već je publici željnoj dobre glazbe zapjevao dvaput. Nadajmo se da Rijeka, poznata kao posljednja oaza dobre glazbe i rocka u Hrvatskoj, neće pasti pod utjecaj prosvjeda. Jer ovdje se radi o glazbi, a Bajaga u svojim stihovima ne poziva na nacionalizam i mržnju, već isključivo na dobru zabavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.