Svjetska imena u Gruziji: Ana Rucner blistala u društvu jednog od najljepših muškaraca na svijetu

Foto: Press/Index

OVIH je dana Ana Rucner kao predstavnica Hrvatske gostovala u Gruziji, kao posebna gošća humanitarne udruge "Drvo želja“ koja pomaže bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci. Poznata Larina pjesma iz vječnog filma Dr.Živago i glavna tema iz filma Schindlerova lista, oduševile su gledatelje. Osim samostalnih izvedbi, na kraju koncerta izvela je jednu od najdražih skladbi Ave Marija s uglednim britanskim pijanistom Oliverom Pooleom, kojeg od milja nazivaju "mladim Rubinsteinom“.

Naša uspješna violončelistica nosila je i haljine hrvatskih dizjanera - Juraja Zigmana i modnog dvojca Elfs.



Ana se već po drugi put odazvala pozivu poznate gruzijske operne pjevačice Nino Surguladze, osnivačice humanitarne udruge Desire Tree. "Uvijek se rado odazivam pozivima na humanitarne aktivnosti, a osobito kad su u pitanju dječji životi i drago mi je da će četvero djece, zahvaljujući sredstvima prikupljenima na ovom koncertu, dobiti novu priliku za život", izjavila je Ana.

Osim Ane Rucner i Olivera Poola na koncertu su sudjelovali svjetski poznati glazbenici među kojima i Alessandro Safina, poznati talijanski tenor koji je snimio duet sa Sarah Brightman, a magazin People svrstao ga je među 100 najljepših muškaraca na svijetu.

Sjajnim Simfonijskim orkestrom nacionalnog kazališta Tbilisi dirigirao je ugledni i svjetski poznati dirigent Carlo Ponti, sin poznate glumice Sofije Loren.

Za dinamične taktove Habanere pobrinula se Nino Surguladze, ugledna gruzijska operna pjevačica koja uglavnom nastupa u milanskoj Scali. 

#აუსრულენატვრა

Posted by Dimitry Akhalaia on Saturday, January 9, 2016


Koncert je uživo prenosila najpoznatija gruzijska televizija Rustavi2, a pratilo ga je više od 5 milijuna gledatelja.

O važnosti ovog koncerta, kao i djelovanja humanitarne udruge Desire Tree govori i činjenica da su predstavnike Udruge kao i sve izvođače primili gruzijski patrijarh Ilija II i premijer Gruzije Georgije Kvirikashvili što je bila još jedna prilika za glazbenike, kao i za Anu, da predstave svoje zemlje i umjetnička postignuća.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.