Ruski građani trpe nove sankcije: "Znamo da nemate nikakve veze s invazijom, ali..."

Foto: Press

BROJNI su primjeri ekonomskih sankcija nametnutih Rusiji koje su stropoštale rubalj, koji sada vrijedi manje od centa. U svakom slučaju, za CD Projekt Red rubalj više ne vrijedi niti toliko, budući da je svoje glasovite igre Witcher i Cyberpunk 2077 povukao s ruskog tržišta. 

U njihovoj objavi na Twitteru stoji: "Cijeli tim CD PROJEKT čvrsto stoji uz Ukrajinu. Iako nismo politička organizacija niti u mogućnosti direktno utjecati na državne stvari, te to i ne planiramo biti, vjerujemo da komercijalni entiteti, kada se ujedine, imaju moć potaknuti globalnu promjenu u srcima i umovima običnih ljudi. Znamo da će igrači iz Rusije i Bjelorusije biti pogođeni ovom odlukom iako nemaju nikakve veze s invazijom na Ukrajinu, ali ovim potezom želimo galvanizirati globalnu zajednicu da govori o onome što se događa u srcu Europe."

Ova odluka stiže u jeku pozivanja ukrajinskih dužnosnika na bojkot ruskog tržišta, a nakon filmske industrije, reagirao je i svijet gejminga. Podsjetimo, poljski je studio među prvima u tom svijetu izrazio solidarnost s Ukrajinom doniravši milijun poljskih zlota u humanitarne svrhe. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.