S interneta nestala gomila članaka o princu Williamu i njegovoj navodnoj ljubavnici

Foto: Profimedia

Rose Hanbury, markizu od Cholmondeleyja, godinama povezuju s princom Williamom te brojni tvrde da imaju aferu, a kako piše Vulture, u razdoblju od 2019. do 2024. godine s britanskih portala nestao je velik broj članaka o noj i princu, dok su djelovi članaka koji su još uvijek dostupni na mreži obrisani.

Naime, mediji su od 2019. godine spekulirali o vezi princa Williama s Rose Hanbury, koja je navodno bila prijateljica njegove supruge Kate Middleton i živjela u blizini Anmer Halla, ladanjske rezidencije princa Williama i princeze od Walesa u Norfolku.

Nakon što se Kate početkom godine povukla iz javnosti, pojavile su se razne teorije zavjere i nagađanja, a Rose Hanbury se našla u središtu mnogih od njih, bivajući često proglašavana Williamovom "ljubavnicom". Situacija je eskalirala do te mjere da je markiza zaprijetila tužbom američkom komičaru Stephenu Colbertu i negirala bilo kakvu aferu s britanskim prestolonasljednikom.

Ellie Hall, novinarka koja piše o britanskoj kraljevskoj obitelji za Vulture, primijetila je uklanjanje i ponovno uređivanje novinskih članaka o Rose Hanbury, objavljenih između 2019. i 2024. godine.

Većina nestalih tekstova nije se izravno bavila glasinama o aferi

Iz tog vremenskog perioda, piše Hall, izbrisan je 21 internetski članak, šest članaka je uređivano kako bi se iz njih uklonile određene informacije, a među medijima koji su brisali ili mijenjali tekstove su Daily Express, The Mirror, The Sun, Evening Standard, Tatler, Daily Mail/MailOnline/Mail on Sunday i Guardian.

Zanimljivo je da se većina nestalih tekstova nije se izravno bavila glasinama o aferi, već su sadržavali aluzije na napetosti između princeze od Walesa i njezine navodne "dugogodišnje najbolje prijateljice".

Tako je na primjer, priča iz ožujka 2019. koju je objavio Daily Mail, govorila o navodnom rivalstvu između Kate Middleton i Rose Hanbury, nazivajući markizu njezinom "seoskom suparnicom" među istočnoengleskim aristokratima. Također je nestao i tekst s portala The Sun koji je slično opisivao njihov odnos i spominjao "užasnu svađu" koja je šokirala njihov izvor.

Obožavatelji kraljevske obitelji pitaju se je li slučajno toliki broj medija odlučio brisati i mijenjati napise o Rose Hanbury ili iza toga stoji nečija odluka. Tijekom tromjesečne istrage, Vulture je kontaktirao ove medije za komentar, a jedino se Guardian oglasio, navodeći da su "izmjene napravljene nakon internog uredničkog razmatranja, a ne nakon vanjskog kontakta".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.