Sanja Musić Milanović: Britanci su nam zahvalili što smo došli na sahranu kraljice

Screenshot: RTL

SANJA Musić Milanović sinoć je gostovala u RTL Direktu gdje se, između ostalog, osvrnula na sprovod kraljice Elizabete.

"Baš bih rekla suprotno od ovog što je rekao bivši predsjednik Trump. Bilo je vrlo dostojanstveno. To je barem moja impresija, s jednim dubokim poštovanjem prema kraljici koja je ipak vladala 70 godina. Ja to volim usporediti, odem uvijek na svoje područje, s očekivanim trajanjem života koje je u 2019. bilo, ako se ne varam, 73 godine.

Globalno govorim. Praktički očekivano trajanje života je bila vladarica, kraljica kojoj smo bili na sahrani. Bilo je iznimno dostojanstveno i jedno duboko poštovanje. To ne samo po broju zemalja koje su došle nego ono što me se možda naročito dojmilo kako se to osjeti kod Britanaca.

Naprimjer, izađete na aerodrom i zahvale vam se djelatnici što ste došli na sahranu njihove kraljice. Njima to toliko znači, zaista im znači. Zaista dostojanstveno", rekla je prva dama.

Dodala je da su ona i predsjednik razgovarali s onima koji su im bili u blizini, a to je određivao protokol.

"Zaista nije bilo manje i više važnih, naprosto je bilo sve unaprijed definirano. Bili smo u blizini Emmanuela i Brigitte Macron, također i brojnih drugih predsjednika što se nije moglo vidjeti. Iako tamo nije bilo bilaterala jer to nije bio ni smisao jučerašnjeg dolaska nego iskazati poštovanje, uvijek su to bile prilike u kojima malo popričate.

Ja sam Brigitte upoznala kad sam bila u Španjolskoj pa je to bila prilika da još koju rečenicu izmijenim s njom", zaključila je.