Kao klinac je upoznao Rogera Moorea, a ono što mu je rekao upamtio je cijeli život

Foto: Facebook/ Youtube

MARC HAYNES, po zanimanju televizijski i radijski scenarist, veliki je obožavatelj pokojnog Rogera Moorea. Povodom njegove smrti odlučio je podijeliti priču o tome kako ga je susreo dok je bio dječak od sedam godina.

"Bio sam s djedom u zračnoj luci u Nici, 1983. godine, kad sam ugledao Rogera Moorea koji je u čekaonici čitao novine. Rekao sam djedu da sam upravo ugledao Jamesa Bonda i zamolio ga da me povede da zatražimo autogram", počeo je s pričom.

Djed nije imao pojma ni tko je James Bond, a ni Roger Moore, ali je pristao pomoći unuku, pa je prišao slavnom glumcu i zamolio ga da se potpiše za dječaka.

"Bio je vrlo ljubazan. Pitao me kako se zovem i napisao mi lijepu poruku na poleđini avionske karte. Bio sam presretan, ali dok smo se vraćali na svoja mjesta, pogledao sam potpis i primijetio da u potpisu ne stoji James Bond. Pogledao je i djed i uspio dešifrirati da piše Roger Moore", piše Marc.

Budući da ga je to jako pogodilo, djed se vratio do Rogera Moorea i rekao mu:

"Unuk mi kaže da ste napisali pogrešno ime. On kaže da se vi zovete James Bond."

Glumac je na to pozvao malog Marca da im se pridruži, sagnuo se k njemu, pogledao na jednu pa na drugu stranu, podigao obrvu, i prigušenim glasom rekao:

"Morao sam se potpisati kao Roger Moore jer inače bi Blofeld (negativac iz filmova o Jamesu Bondu) mogao saznati da sam ovdje."

Zatim je dječaka zamolio da nikom ne govori da ga je vidio i zahvalio mu što čuva njegovu tajnu.

"Djed me upitao je li ispravio potpis, a ja sam mu odgovorio da sam krivo razumio. Imao sam posla s Jamesom Bondom", zaključio je Marc.

Mnogo godina kasnije, sad već odrasli Marc radio je kao scenarist na jednom snimanju za UNICEF i susreo Rogera Moorea koji je došao u funkciji ambasadora. Tom mu je prilikom ispričao za njihov prethodni susret. Glumac se nije sjetio situacije, ali se nasmiješio i rekao Marcu da mu je bilo drago što je kao dječak upoznao Jamesa Bonda.

Nakon završetka snimanja, glumac je prišao Marcu, pogledao lijevo pa desno, podigao obrvu i prigušenim glasom rekao:

"Naravno da se sjećam našeg susreta u Nici, ali nisam mogao ništa reći, zbog snimatelja, nikad ne znaš radi li neki od njih za Blofelda." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.