Seks diva koja ne vjeruje u vjernost slavi 83. rođendan: "Izgledaj kao da želiš poševiti svakoga"

Screenshot: Youtube

U ČETVRTAK je u St. Tropezu svečano otkrivena dva i pol metra visoka stauta francuske glumice Brigitte Bardot, koja danas navršava 83 godine, objavile su gradske vlasti.

Bardot je postala svojevrstan sinonim Saint-Tropeza nakon što je ondje 1956. njezin tadašnji suprug Roger Vadim snimio film "I Bog stvori ženu". Na filmu je debitirala 1952. kada je započeo njezin vrtoglavi uspon u filmskom svijetu.

Nakon Vadimova filma snimljenog u St. Tropezu stvoren je mit i Bardot, koju su žene sve više počele imitirati, proglašena je najljepšom ženom na svijetu. Nakon Vadima bila je udana za redatelje Jean-Luc Godarda i Louisa Mallea, a u nekoliko navrata istaknula je da ne vjeruje u vjernost.

Glumica se 1958. preselila u taj grad koji postaje međunarodno okupljalište jet-settera.

Od glumačke je karijere odustala 1973. povukavši se u osamu doma u predgrađu Saint-Tropeza te se angažirala na borbi za prava životinja. I danas živi na svojem imanju La Madrague, a povremeno i u unutrašnjosti gdje ima drugu rezidenciju do koje pogledi ne dopiru, La Garrigue.

Laetitia Casta svojevremeno je otkrila da ju je Brigitte šokirala savjetom koji joj je dala kad ju je glumilau biografskom filmu "Herojski život" ("A Heroic Life") Sergea Gainsbourga.

"Rekla mi je: 'Kad ulaziš u prostoriju, hodaj uzdignute glave i izgledaj kao da želiš poševiti svakoga. Najljepša si žena na svijetu i uživaj u tome, neće potrajati'", otkrila je Casta te dodala kako misli da se film legendarnoj Brigitte nimalo nije svidio, iako joj je slavna glumica čestitala na ulozi.

Brončanu je statuu u središtu grada postavila gradska uprava, no njezinu svečanom otkrivanju glumica, koja živi vrlo povučeno, neće prisustvovati.

Gradskim je ocima uputila pismo u kojemu "zahvaljuje na iznimnoj časti koju joj ukazuju postavljanjem statue koja čini besmrtnom ženu što ju je stvorio Bog u Saint-Tropezu".

"Svima vam, suznih očiju, od srca zahvaljujem", napisala je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.