Sergej Trifunović uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

Glumac Sergej Trifunović uhićen je na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku, piše Slobodna Dalmacija

Uhićen je oko ponoći te će tijekom dana biti doveden u Split na Općinski prekršajni sud, gdje ga čeka novo suđenje. 

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži od 10. rujna prošle godine, navodi N1. Iz policije podsjećaju da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Trifunović počinio prekršaje članka 5. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko tisuću eura", navode u PU splitsko-dalmatinskoj. 

Trifunović je dodao: "Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Sad vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu."

U travnju izašao iz pritvora

Podsjećamo, glumac je u travnju izašao iz pritvora. Bio je priveden na beogradskom Voždovcu, i to nakon što je, kako prenose srpski mediji, od spomenutog poznanika kupio drogu. Glumcu je nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto zadržavanje, a prema tvrdnjama izvora srpskog medija Trifunović je priznao posjedovanje droge za osobnu upotrebu pa zato nije ostao u pritvoru.

Trifunović je bio priveden i u listopadu prošle godine, također u Srbiji, zbog vrijeđanja policajaca. Prije toga problema s policijom imao je i u Hrvatskoj, tijekom ljetovanja u Splitu. Zbog nekoliko prekršaja koje je počinio dok je bio u Splitu dobio je i zabranu ulaska u Hrvatsku i područje Europske unije na godinu dana. 

Rekao da više neće doći u Split

Sergej se nakon privođenja u Splitu prošle godine oglasio na svojim društvenim mrežama i rekao da više nikada neće doći u Split.

"Ok, ajmo ovako: Maltretiranje koje sam doživio mogu se usporediti s povijesnim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage s nekakvim prasećim glavama u majicama s kragnom i Pit Bull security bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne ližu s gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpio nisam nikad i nigdje. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića: Nikada više neću doći u Split", napisao je tada Sergej na Instagramu.

"Adio. A bilo je lipo i svi moji dragi prijatelji iz Splita uvijek ste dobrodošli. A Ivošević, koji je namjerno došao da se šatro slika za ćaleta (koji je divan čovjek, moj kolega i potpuno izuzet iz ove priče) specijalno da mi se napase muda, govance malo", dodao je Sergej.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.