Serija snimana i u Hrvatskoj dobila čak 25 nominacija za nagradu Emmy

Foto: Press

HBO-OVA dramska serija Nasljeđe (Succession), koja prati afere moćne obitelji čiji članovi kuju urote i međusobno si podmeću, preuzela je u utorak vodstvo s ukupno 25 nominacija u utrci za nagradu Emmy, koja se dodjeljuje za televizijska dostignuća.

Natjecat će se s južnokorejskom serijom Squid Game, planetarnim uspjehom Netflixa, koja je ušla u povijest kao prva produkcija na jeziku koji nije engleski, a natječe se za Emmy u toj glavnoj kategoriji. Utrka će biti napeta jer se za nagradu koja će se dodijeliti 12. rujna natječu uspješne televizijske dramske serije poput Stranger Things, Ozark i Better Call Saul.

U kategoriji humorističnih serija najbolju startnu poziciju s 20 nominacija ima Ted Lasso (Apple TV+), lanjski pobjednik. U kategoriji mini serija 20 nominacija ima The White Lotus (HBO) koji ismijava hipokriziju i površnost bogatih gostiju luksuznog hotela na Havajima.

Serija snimana u Hrvatskoj

Inače, serija Nasljeđe dijelom je snimana i u Hrvatskoj. Snimalo se 2019. godine na Korčuli, oko Dubrovnika i u Zagrebu, a riječ je bila o drugoj sezoni serije. 

Na snimanju u Hrvatskoj radilo je ukupno 613 ljudi, od čega 595 hrvatskih državljana (161 filmski djelatnik, tri pripravnika i 431 statist).

Nasljeđe je priča o podjelama u obitelji medijskog mogula. Kreator serije je Jesse Armstrong, a u glavnim ulogama su Kieran Culkin, Jeremy Strong, Sarah Snook, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun, Alan Ruck i Hiam Abbass.

Pročitajte više