Šestogodišnjak iz Ohija čudo je od djeteta s koeficijentom inteligencije 176!

PRANAV VEERA, Amerikanac indijskog porijekla, na prvi se pogled ne razlikuje od svojih vršnjaka: obožava video-igrice i igrati se vani s prijateljima. Ipak, on može kronološki nabrojiti imena svih američkih predsjednika, zna abecedu unazad, ima fotografsko pamćenje i ako mu kažete neki datum do 2000. godine znati će vam reći koji je to bio dan u tjednu.

"Nikada nisam vidjela da je dijete toliko zainteresirano za učenje. Ponekad se trese od uzbuđenja"

Roditelji su primijetili da je dječak izuzetno inteligentan, stoga su ga odlučili testirati u obrazovnom centru "Pauers". Rezultat je bio izvan svakih očekivanja- IQ 176! Albert Einstein imao je IQ 160, a prosječan koeficijent je 100, što ovog klinca zaista čini genijalnim. "Nikada nisam vidjela da je dijete toliko zainteresirano za učenje. Ponekad se trese od uzbuđenja. Već sada ima ogromno znanje!", rekla je Pranavova učiteljica u osnovnoj školi.

S obzirom na svoje sposobnosti, mali genijalac imao bi priliku i da preskače razrede, ali njegovi roditelji zasad to ne žele zbog društvenih potreba dječaka. Na pitanje što bi htio biti kad odraste, Pranav je bez oklijevanja odgovorio: "Astronaut!". Možda su njegove mogućnosti zaista izvan granica ovog planeta.

A.He.
Foto:The Enquire

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.