Ševa: Ja doktorici kažem, pa pička ti materina, ti piješ, a ja ne smijem piti

MINISTAR obrane Republike Pešćenice, Zvonimir Levačić Ševa, ostavio nam je bogato naslijeđe svojih mudrih misli i dosjetki koje će educirati još brojne generacije. "Opet moram ponavljati, u svakom žitu ima kukolja", samo je jedna u nizu mudrih izreka legendarnog Ševe koji je noćas preminuo u svom domu.

Teško je ovako kompleksnu osobnost opisati u samo jednom tekstu pa ćemo se poslužiti riječima njegova kolege iz Noćne more Jajana: "Možete mu postavljati pitanja, intimna ili bilo koja, ali molim vas, nemojte ga vrijeđati po ušima jer je elijejgičan", rekao je Jajan uoči snimanja njihove verzije Trenutka istine, što je rečenica koja zaista najbolje opisuje Ševin karakter.

Mogli ste mu reći sve, samo mu nemojte spominjati uši, poput jednog hrabrog gledatelja koji mu se usudio reći da ima uši velike kao magarac. "Neću ti odgovorit', majku ti jebem", rekao je Ševa. Doduše, znao se on razljutiti i zbog drugih "sitnica". Nije podnosio niti kad mu je netko prigovarao zbog alkohola. "Ja doktorici kažem, pa pička ti materina, ti piješ, a ja ne smijem piti. Ma kak'i, šamarčinu i marš u pičku materinu", izjavio je mrtav ozbiljan.

Doktori su mu posebno bili mrski pa su ga kolege iz Noćne more nerijetko provocirali baš na tu temu. Tako je nastao jedan legendarni "Zajeb" kada je Ševu nazvao "doktor", odnosno Džambo koji je sjedio pored njega. Ševa uopće nije shvaćao da priča s osobom koja sjedi kraj njega na manje od metar udaljenosti pa je mrtav hladan odgovarao na sva "doktorova" pitanja.


Kao odličan poznavatelj francuskog jezika koji je, kako tvrdi, nekad i učio, pobijedio je na "Dori noćnoj mori" 2007. godine, otpjevavši legendarnu šansonu "Žetem" uz pomoć Lakija koji mu je pjevao back vokale. Viceve je pričao jednako dobro kao što je i pjevao, naravno, u onim rijetkim trenucima kad bi se sjetio kako vic završava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.