Slavni glumac se obratio na katoličanstvo, sada želi postati đakon

Foto: EPA

Tijekom posljednjih nekoliko godina karijera glumca Shije LaBeoufa obilježena je njegovim sukobima sa zakonom. Nedavno se suočio s optužbama za zlostavljanje bivše partnerice, a utjehu je, čini se, našao u vjeri. Naime, LaBeouf se obratio na katoličanstvo.

U nedjelju je glumac svoje obraćenje učinio službenim, primivši sakrament potvrde u župi Stare misije Santa Inés u Solvangu u Kaliforniji. "Njegova odluka da potpuno uđe u Crkvu dokaz je njegove iskrene želje da raste u svom odnosu s Bogom i živi evanđeoske vrijednosti", stoji u priopćenju Franjevačke kapucinske zapadnoameričke provincije objavljenom na njihovoj Facebook stranici.

"Kao franjevci kapucini vjerujemo u transformativnu snagu vjere i nevjerojatan utjecaj koji ona može imati na nečiji život. Ponizni smo i zahvalni što hodamo uz Shiju dok poduzima ovaj važan korak na svom duhovnom putu", nastavlja se.

🌟 Exciting News! 🌟 We are thrilled to share that our dear friend Shia LaBeouf has fully entered the Church this past...

Posted by Capuchin Franciscans - Western America Province on Tuesday, January 2, 2024

U budućnosti želi postati đakon

Fratar kapucin Alexander Rodriguez, LaBeoufov sponzor krizme, pričao je za Catholic News Agency (CNA) o glumčevim planovima, istaknuvši njegovu želju da postane đakon "nekad u budućnosti". Rodriquez je rekao da je LaBeoufov interes da postane đakon nastao tijekom snimanja filma Padre Pio iz 2022., u kojem je portretirao titularnog talijanskog fratra kapucina koji je kasnije slavljen kao svetac.

"Samo je spontano rekao: 'Želim postati đakon' i još uvijek se tako osjeća", rekao je Rodriguez i dodao da je LaBeoufov "prioritet" trenutno briga za njegovu kćer Isabel, koju dijeli s partnericom Mijom Goth.

LaBeouf je dospio je na naslovnice 2020., kada ga je njegova bivša djevojka FKA Twigs tužila za fizičko, psihičko i emocionalno zlostavljanje, piše The New York Times. Nakon optužbi je potražio pomoć, a sljedeće godine dobio je ulogu u Padre Piju.

U prethodnom razgovoru s biskupom Robertom Barronom, koji je obavio LaBeoufovu krizmu, 37-godišnji glumac rekao je da ga je njegov portret sveca inspirirao na obraćenje na katoličanstvo, nakon što se prije identificirao kao ateist.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.