Sijamske blizanke Kristina i Valentina slave treći rođendan, posjetio ih je župan

Foto: Facebook

VALENTINA i Kristina Tolušić, rođene 2019. godine kao sijamske blizanke, danas slave treći rođendan. Djevojčice je posjetio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a fotografije s druženja objavljene su na Facebook stranici županije.

Njihova životna priča punila je hrvatske i svjetske naslovnice. Sijamske blizanke rođene su kao palčice u 33. tjednu i nedugo nakon toga krenula je priprema za pravu životnu borbu. Šanse da prežive iznosile su svega 16 posto, no te su brojke liječnici iskoristili za pobjedu života i uspješno ih razdvojili u operaciji koja je zbog svoje specifičnosti i zahtjevnosti ušla u medicinske anale, a djevojčice postale pravo "čudo s Rebra", gdje je povijesna operacija izvedena.

U nedjelju, 16. siječnja, najpoznatije hrvatske blizanke, Valentina i Kristina Tambolaš, slave svoj treći rođendan. Župan Igor Andrović je malenim princezama, najpoznatijim hrvatskim blizankama, zaželio sretan rođendan. Sretan vam rođendan", napisao je Andrović.

Podsjetimo, Kristina i Valentina rođene su u 33. tjednu trudnoće spojene trbuščićem, a dijelile su jetru i crijeva. 

U ožujku 2019. godine liječnici KBC-a Zagreb i Kliničke bolnice Merkur prvi su put u Hrvatskoj razdvojili sijamske blizanke. U operaciji koja je trajala čak 15 sati sudjelovalo je 14 liječnika različitih specijalizacija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.