Siniša Mihajlović 1991.: Ako mi neka djevojka zapne za oko, kad-tad ću biti s njom

Foto: Profimedia

PROSLAVLJENI nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini nakon duge borbe s leukemijom. U suradnji s Yugopapirom donosimo vam intervju koji je 1991. godine dao za časopis Ćao u kojem je progovorio o upucavanju djevojkama, ali i o glazbi, filmovima i hrani koju voli.

Rujan 1991: Kako reagiraš kad djevojka preuzme inicijativu, kad si ti "odabran"? Kako reagiraš kad ti se djevojka upucava?

"Puno više volim kad su uloge obrnute, jer ako u samom startu znam da ću bez po muke biti s njom, onda sve to nema onu pravu draž. Uostalom, ni ja sam nisam od onih koji djevojci prilaze tako da ona odmah vidi koliko je sati, da joj se ja tu nešto nabacujem, već sve što radim - radim diskretno i polako. Ja uvijek imam vremena.

Ako mi neka djevojka zapne za oko, kad-tad ću biti s njom, a hoće li se to dogoditi za tjedan dana, mjesec ili godinu - manje je važno. Sve što sam dosad zamislio, ja sam i ostvario... Međutim, treba imati u vidu i to da mnoge od tih djevojaka koje nam prilaze, ne žele ništa više od najobičnijeg upoznavanja, što je po meni tako normalno."

Što misliš, što se to djevojkama toliko sviđa na tebi, kad te doslovno salijeću?

"Nemam pojma... Možda ih privlači ta moja baby faca, smiješak, kosa... Tko zna? Ja sebi djelujem sasvim prosječno - niti sam gadan niti sam neka naročita ljepota. Eto, imam i klempave uši, zbog čega i nosim nešto dužu kosu."

Možemo li zaključiti da naše čitateljice mogu mirno spavati, jer se jedna od dvije-tri najslađe face našeg nogometa još uvijek nije zaljubila?

"Nisam, a i nemam kad, kad treniram dva, tri puta na dan. Ostaje jedino da od mog trenera traže da me malo rastereti, da imam kad izaći, paaa - tko zna! Možda bi mi se i to, najzad, dogodilo..."

Omiljeni film?

"King of New York."

Glumac?

"Richard Gere."

Glumica?

"Kim Basinger."

Omiljena pjesma?

"Freedom Georgea Michaela."

Pjevač?

"George Michael."

Pjevačica?

"Whitney Houston."

Sportaš kojeg najviše cijeniš?

"Robert Prosinečki."

Omiljena boja?

"Crvena."

Cvijet?

"Orhideja."

Slovo?

"M."

Broj?

"11."

Omiljeni grad?

"Pariz."

Strana država?

"Italija."

Piće?

"Coca-cola."

Jelo?

"Špageti."

Omiljeni slatkiš?

"Sladoled."

Automobil?

"Mazda 323 F."

Omiljena uzrečica?

"Tko zna zašto je to dobro."

Volim...

"Djevojke."

Ne volim...

"Laž, nepoštenje, licemjerje."

Bojim se...

"Ozljeda.".

Omiljeno doba dana?

"Noć."

Godišnje doba?

"Proljeće."

Najdraži stih?

"Naše ribe su u vodi i ovo strujanje im godi" (Stari mačak - Renato Metessi & Zvijezde).

Ćao, 1991.