Šire se fotke Putina sa stjuardesama, ljudi pišu: Ovo je montaža

Foto: Profimedia

DOK u Ukrajini traje rat, ruski predsjednik Vladimir Putin pozira okružen stjuardesama vodećeg ruskog avioprijevoznik Aeroflota. Međutim, brojni internetski komentatori smatraju da je susret lažiran i snimljen ispred zelenog platna.

Putin je posjetio Aeroflotov kompleks za obuku zrakoplovstva izvan Moskve, a tamo se uoči skorašnjeg Dana žena susreo i sa stjuardesama koje rade za Aeroflot, a njihov susret prikazan je na nacionalnoj televiziji. Na fotografijama se vidi kako im je Putin uručio bukete cvijeća te kako sjedi za stolom okružen s najmanje 20 žena.

Međutim, nisu baš svi sigurni da se susret doista i odvio. Brojni komentatori na Twitteru i Redditu uvjereni su kako je riječ o lažnoj snimci, točnije o montaži napravljenoj ispred zelenog platna. Razlog tomu je što u jednom trenutku Putin zamahne rukom, a ruka mu, čini se, prođe kroz mikrofon.

"Ruka mu je prošla ravno kroz mikrofon", "Putin koristi zeleno platno na današnjem sastanku s radnicima Aeroflota. Ovaj tip je gori od parodije. Vjerojatno je u svom bunkeru, kukavica", "Nije bio tamo jer se zapravo skriva u bunkeru. Ili to ili zakoni fizike za njega ne vrijede", "Ovo je samo greška u matrici", komentirali su korisnici.

Ipak, neki tvrde kako nije riječ o lažiranoj snimci već o niskoj kvaliteti videozapisa uslijed kompresije te optužuju podržavatelje ideje da je Putin lažirao svoj susret sa stjuardesama za širenje lažnih vijesti.

Vodeći ruski avioprijevoznik Aeroflot obustavit će od 8. ožujka sve letove u inozemstvo, osim onih za Bjelorusiju, objavila je u subotu novinska agencija TASS, a ruska državna agencija za avijaciju u subotu je preporučila ruskim aviokompanijama koje imaju unajmljene inozemne zrakoplove da od 6. ožujka obustave putničke i teretne letove u inozemstvo, a od 8. ožujka iz inozemstva u Rusiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.