Širi se screenshot stranice HAK-a s čudnom obavijesti zbog Mamića. Evo o čemu se radi

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Facebook

NAKON vijesti da je Zdravko Mamić sada i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić, do večeras trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, društvenim mrežama proširio se navodni screenshot sa stranica HAK-a prema kojemu se čini da je netko zbog Mamića tamo postavio neočekivanu obavijest o prometu.

"Zbog presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske očekuje se gužva na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom", vidi se na screenshotu koji je nasmijao mnoge. Međutim, kako smo doznali od HAK-a, riječ je o lažnom screenshotu te ta poruka nikad nije bila objavljena na njihovim stranicama.

"Ističemo kako sporni sadržaj nije objavljen na mrežnim stranicama HAK-a, što je bilo lako provjerljivo, nego ga je netko tko se odlučio našaliti na tu temu objavio jučer 15.3.2021. u 18:32 na internetskom forumu/društvenoj mreži Reddit. Na toj mreži objavljena je fotografija uz naslov 'HAK-ovo izvješće o stanju na cestama danas izgleda malo drugačije', koja je pritom korištenjem lako dostupnih tehničkih sredstava manipulirala sadržajem mrežnih stranica Hrvatskog autokluba kako se prikazuju na korisničkom računalu, s izmijenjenim tekstom izvješća o stanju u cestovnom prometu, te je napravljen screenshot takvog izmijenjenog odnosno lažnog izvješća. Ostatak teksta izvješća o stanju u prometu HAK-a je stvarno izvješće od jučer u 18:16 sati", javljaju iz HAK-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.